Αγανάκτηση! Μπαράζ άγριων ληστειών σε ηλικιωμένους

Αγανάκτηση! Μπαράζ άγριων ληστειών σε ηλικιωμένους30.03.2018Αστυνομικά

Τους έδεσαν, τους χτύπησαν και τους έβγαλαν πιστόλι, ζητώντας τους λεφτά! Στα ύψη οι εξαπατήσεις ηλικιωμένων

Σε «μάστιγα» εξελίσσονται οι ληστείες και οι διαρρήξεις από επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να βασανίζουν τα θύματά τους για να τους αποσπάσουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Στο Καινούριο Αγρινίου δύο αδέλφια, ηλικίας 58 και 61 ετών, έζησαν το βράδυ της Τρίτης τον απόλυτο εφιάλτη, όταν ήρθαν τετ α ετ με τέσσερις εισβολείς στο σπίτι τους, δύο εκ των οποίων είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του

προσώπου τους.

Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν με βία στο σώμα και το πρόσωπο τα δύο θύματα, τα οποία και έδεσαν χειροπόδαρα αφού τα απείλησαν με πιστόλι, μαχαίρι και σιδηρολοστούς προκειμένου να τους υποδείξουν πού έχουν κρυμμένα τα χρήματα. «Δεν δίστασαν να μου βάλουν το πιστόλι στο στόμα λέγοντάς μου ότι θα με σκοτώσουν αν δεν τους δίναμε χρήματα. Μας χτυπούσαν επί ώρες αλύπητα» περιέγραψε για την περιπέτειά του στους αστυνομικούς ο ένας εκ των δύο αδελφών.

Η λεία τους

Τελικά οι δράστες άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ φεύγοντας έκλεψαν και το αυτοκίνητο του ενός θύματος. Τα αδέρφια, αφού κατάφεραν να λυθούν ύστερα από αρκετές ώρες και να ειδοποιήσουν την Αμεση Δράση, κατέληξαν στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Ασφάλεια Αγρινίου, η οποία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των κακοποιών για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στο μεταξύ, αυξάνονται σε καθημερινή βάση και τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτηδείους.

Τελευταίο τους θύμα, ένας ηλικιωμένος στα Πατήσια, που παρασύρθηκε από τους κλέφτες, όταν εκείνοι του συστήθηκαν ως υπάλληλοι μεταφορικής εταιρίας. Οι τρεις άγνωστοι εμφανίστηκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου στις 8.30 το πρωί και υποστήριξαν ότι ήταν παραλήπτης δέματος, το οποίο έπρεπε εκείνοι να μεταφέρουν στο εσωτερικό της κατοικίας. Ο ηλικιωμένος τους άνοιξε στην πόρτα και έτσι οι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι.

Ο ένας από τους κακοποιούς φρόντισε να απασχολήσει το θύμα για να μην μπορεί να δει ότι οι άλλοι έψαχναν το σπίτι του. Οι δράστες διέφυγαν με λεία 6.000 ευρώ, ενώ πήραν και κοσμήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα