Παράνοια Ερντογάν: Εξοπλιζόμαστε λόγω... Κύπρου

Παράνοια Ερντογάν: Εξοπλιζόμαστε λόγω... Κύπρου13.12.2018Παρασκήνιο

Εξοπλίζεται σαν αστακός η Τουρκία για να είναι σε θέση «να αντικρίσει το μέλλον της με ασφάλεια», όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας παράλληλα ότι προχώρησε στη δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας λόγω της Κύπρου

Αυτό που είπε εν ολίγοις ο Τούρκος πρόεδρος είναι ότι η Αγκυρα προχωρά στη δημιουργία δικών της οπλικών συστημάτων για να προωθήσει τις αξιώσεις της στο Αιγαίο

και στην κυπριακή ΑΟΖ, στοχεύοντας τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα προέβη και στα «βαφτίσια» του νέου ελικοπτέρου Τ625. Το ονόμασε «Γκιόκμπεϊ», κάτι που στα ελληνικά μεταφράζεται σε «Κύριος Ουρανός».
Μ
ιλώντας στη σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες», αναφέροντας προηγουμένως την Κύπρο, αλλά υπονοώντας και τις άλλες χώρες με τις οποίες γειτνιάζει, όπως η Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρίσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν για να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.
Πρόσθεσε επίσης πως, προτού αναλάβει την εξουσία, πριν από 15 χρόνια, δεν υπήρχε η παρούσα δομή στην αμυντική βιομηχανία και δεν θα μπορούσαν να γίνουν επιχειρήσεις όπως αυτές στη Συρία.

«Πάντοτε μας έλεγαν ότι το Κογκρέσο δεν δίνει άδεια. Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε την ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία). Ο κακός γείτονας μας έκανε να την αποκτήσουμε. Πλέον αρχίσαμε εξαγωγές» είπε o Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα