Οταν σταμάτησε ο χρόνος για τους «μπέμπηδες»

Οταν σταμάτησε ο χρόνος για τους «μπέμπηδες»07.02.2018Διεθνή

Τα δάκρυα ακόμη δεν έχουν στεγνώσει... Εξήντα χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, όταν το αεροπλάνο της αποστολής της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ συνετρίβη κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, οι μνήμες δεν έχουν σβήσει.

Περίπου 4.500 οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» έδωσαν χθες το «παρών» στην εκδήλωση μνήμης για τις 23 ψυχές, που χάθηκαν την αποφράδα μέρα.

Εκείνο το μεσημέρι η χαρά της πρόκρισης των «μπέμπηδων» του Ματ

Μπάσμπι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά το ισόπαλο 3-3 στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα μετατράπηκε σε ανείπωτο πόνο. Στη συμπλήρωση έξι δεκαετιών από το θλιβερό συμβάν φίλαθλοι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές καθώς και η τωρινή ομάδα της Γιουνάιτεντ βρέθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ». Μάλιστα, ο νυν προπονητής των «κόκκινων» Ζοσέ Μουρίνιο και ο αρχηγός της ομάδας Μάικλ Κάρικ κατέθεσαν στεφάνι, ενώ στην εκδήλωση μίλησε και ο θρυλικός πρώην τεχνικός του συλλόγου σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Τέλος, συγκίνησε η παρουσία του εμβληματικού Μπόμπι Τσάρλτον και του Χάρι Γκρεγκ, οι οποίοι ήταν στους επιζήσαντες του δυστυχήματος. Ακόμα και η μισητή αντίπαλος Μάντσεστερ Σίτι άλλαξε τη φωτογραφία της στο twitter με το ρολόι που δείχνει την ώρα του αεροπορικού δυστυχήματος στο Μόναχο και πόσταρε μια φωτογραφία με οπαδούς των δύο ομάδων να κρατούν κασκόλ στα χέρια γράφοντας: «A city united» («μια πόλη ενωμένη»).

Keywords
Τυχαία Θέματα