Ομολογία αποτυχίας από την κυβέρνηση για το μπάχαλο

Ομολογία αποτυχίας από την κυβέρνηση για το μπάχαλο02.01.2020Πρόσωπα

Μόνο ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας την πλήρωσε για το κλείσιμο της εθνικής οδού. Οργή των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Αποκεφαλίστηκε», με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο διοικητής του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, ύστερα από το χάος που επικράτησε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας τη Δευτέρα από τις χιονοπτώσεις, εξαιτίας της πλήρους αποτυχίας του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί τα έντονα καιρικά φαινόμενα

όσο και των ανεύθυνων οδηγών Ι.Χ. και φορτηγών που δεν είχαν αλυσίδες και ακινητοποιήθηκαν στη ΛΕΑ, παρά τις ξεκάθαρες οδηγίες της Τροχαίας. 

Η ειρωνεία είναι ότι στη θέση του απερχόμενου αξιωματικού επανατοποθετήθηκε ο... τέως διοικητής, που πέρυσι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε επίσης κλείσει η εθνική οδός με πολύ λιγότερο χιόνι, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες. Αφήνοντας αιχμές για όσους έλαβαν αιφνιδιαστικά τη συγκεκριμένη απόφαση για την αντικατάσταση του διοικητή, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την άποψη ότι θυσιάστηκε σαν «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», με δεδομένο ότι ήταν έξω, στην εθνική οδό, και όχι στη ζέστη του γραφείου του.

«Εξιλαστήριο θύμα»

«Στην Ελλάδα ακόμη ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα και αποδιοπομπαίους τράγους για να δικαιολογήσουμε παθογένειες δεκαετιών. Μήπως να αναρωτηθούμε αν έχουμε ως Ελληνες σωστή οδηγική συμπεριφορά, που οι οδηγοί δεν τηρούν τον ΚΟΚ και χρησιμοποιούν αλόγιστα τη ΛΕΑ; Μην ψάχνουμε λοιπόν το πρώτο εύκολο θύμα για τον εξαγνισμό παθογενειών, που κατά κύριο λόγο έχουν τη ρίζα τους αλλού» σχολίασε ο αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ Νίκος Κορομηλάς.

«Εύκολα θύματα θυσιάζονται για να εξευμενιστούν η κοινωνική οργή και η αγανάκτηση» αναφέρει και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αξιωματικών Αττικής.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για παροχή εξηγήσεων, με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρίας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ακώλυτη λειτουργία του έργου».

Η Νέα Οδός σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για τις αιτίες που προκάλεσαν το μπάχαλο. Συγκεκριμένα, η Νέα Οδός περιγράφει όλες τις ενέργειες που έκανε για τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων και εστιάζει στα μέτρα που έλαβε η Τροχαία, τα οποία περιελάμβαναν μεταξύ άλλων «την απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα και λεωφορεία και υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα Ι.Χ.», που όμως οι οδηγοί δεν εφάρμοσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα