5.250 μόνιμοι διορισμοί στην Eκπαίδευση!

5.250 μόνιμοι διορισμοί στην Eκπαίδευση!31.12.2019Παιδεία

Προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών (μέσω πρόσκλησης ΑΣΕΠ) ανακοίνωσε η Κεραμέως, μιλώντας για «ιστορική μέρα»

Για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα αναρτήθηκε η πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση κατόπιν της σχετικής απόφασης της υπουργού και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.

Η πρόσκληση -μέσω

ΑΣΕΠ- αφορά 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Συνολικά θα γίνουν 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ως το 2021.

Η υποβολή δικαιολογητικών αρχίζει άμεσα, ωστόσο οι υποψήφιοι θα έχουν τον χρόνο να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, τα οποία θα υποβληθούν στο πλαίσιο των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019) και 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019). Η διαδικασία για τους υποψηφίους της 1ΓΕ/2019 προκήρυξης θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και για τους υποψηφίους της 2ΓΕ/2019 προκήρυξης, από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Επαρση

«Ιστορική η σημερινή ημέρα» είπε -μεταξύ άλλων- στη δήλωσή της η υπουργός Παιδείας. «Δέκα χρόνια μετά η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Δεν θα δίσταζα να χαρακτηρίσω τη σημερινή ημέρα ιστορική. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε μόνιμους διορισμούς προσωπικού Γενικής Εκπαίδευσης. Απαντάμε έμπρακτα στις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις που είχαν γίνει χρόνιες.

Πριν από λίγες ημέρες, με την πρόσκληση στελέχωσης των σχολείων Ειδικής Αγωγής και την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας διορισμού, για πρώτη φορά, 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και σήμερα με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης με 5.250 εκπαιδευτικούς, βήμα βήμα προχωράμε σταθερά και μεθοδικά στην αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Εμείς χτίζουμε το μέλλον με πράξεις» τόνισε η κυρία Κεραμέως και πέταξε «καρφιά» στη συνέχεια: «Εκεί που άλλοι καταψήφιζαν τον Προϋπολογισμό του 2020 και τους συνολικά 9.750 διορισμούς στην εκπαίδευση, εμείς υλοποιούμε μία προς μία τις δεσμεύσεις μας βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το δημόσιο σχολείο, τις νέες και τους νέους και τη χώρα μας».

Δημιουργεί επετηρίδα, χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ;

Μέσα στα Χριστούγεννα πέρασε σχετικά απαρατήρητο το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών για το 2020 χωρίς διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Η κυρία Κεραμέως δηλαδή συνεχίζει την ισοπεδωτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των υπουργών Παιδείας του καταργώντας και επισήμως τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου διορίζονταν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Το ΑΣΕΠ παίζει τον ρόλο πλέον μιας απλής υπηρεσίας, η οποία θα συγκεντρώνει χαρτιά και θα ταξινομεί σε λίστα τους αιτούντες εκπαιδευτικούς αναλόγως πτυχίου, οικογενειακής κατάστασης και προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές.

Η υπουργός Παιδείας δηλαδή, παρά τις εξαγγελίες περί αξιολόγησης και αριστείας, δημιουργεί μια νέα επετηρίδα. Για να εγγραφείς στην επετηρίδα αυτή και να μπορείς να διοριστείς δεν θα αξιολογείσαι ούτε αν έχεις τις γνώσεις ούτε αν μπορείς να διδάξεις. Σε παρελθόντες διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ υπήρχε μεγάλο ποσοστό αποτυχόντων, το οποίο δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ακόμη κι αν έχεις πτυχίο δεν σημαίνει ούτε ότι κατέχεις το γνωστικό αντικείμενο ούτε ότι μπορείς να οργανώσεις το μάθημά σου. Με το νέο σύστημα οι αποτυχόντες αυτοί ή οι δυνάμει αποτυχόντες μπορούν να διδάξουν στα σχολεία της χώρας.

Αυτή είναι η αριστεία και η αξιολόγηση την οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η νέα κυβέρνηση; Καταργώντας την αρχική αξιολόγηση, που αφορά την αξιολόγηση των γνώσεων του εκπαιδευτικού στο αντικείμενό του, στην παιδαγωγική και τη διδακτική του μαθήματος, πού θα κληθεί να διδάξει;

Πώς επιθυμούν την αξιολόγηση και την αριστεία, όταν τελικά στην πράξη την καταργούν; Και μάλιστα εκ του πονηρού εμφανίζοντας την προκήρυξη για τους διορισμούς τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πιστεύουμε ότι η κυρία Κεραμέως οφείλει μία απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα