Οκτώ χρήσιμες συμβουλές υγιεινής για αυτοπροστασία από τον Covid-19!

Οκτώ χρήσιμες συμβουλές υγιεινής για αυτοπροστασία από τον Covid-19!27.02.2020Ρεπορτάζ

Μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα...

... η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω twitter υπενθύμισε στους πολίτες της οκτώ χρήσιμες συμβουλές υγιεινής και προστασίας απέναντι στον ιό Covid-19.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι πολίτες οφείλουν να πλένουν τα χέρια τους προσεκτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή διαφορετικά

με αλκοολούχο διάλυμα, ενώ τονίζεται ότι δεν πρέπει να αγγίζουν με τα χέρια τις περιοχές του στόματος, της μύτης και των ματιών.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται η σημασία του καθαρισμού των χεριών κατά τη διάρκεια της παραγωγής του φαγητού και της φροντίδας ασθενών.

Ακόμη, όταν κάποιος βήχει ή φτερνίζεται, οφείλει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη του είτε με τον αγκώνα του είτε με ένα χαρτομάντιλο, το οποίο αμέσως μετά θα πετάει σε κλειστό κάδο απορριμμάτων και θα πλένει τα χέρια του.

Εξίσου σημαντική είναι και η αποφυγή της στενής επαφής με άλλα άτομα, από τη στιγμή που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα κρυολογήματος, όπως βήχας, καταρροή, πονόλαιμος, πυρετός, αλλά και με άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή οφείλει να παραμείνει στο σπίτι και να επικοινωνήσει με τον γιατρό του ή με τον ΕΟΔΥ (2105212054).

Ωστόσο, αν κάποιος παρουσιάζει τα εν λόγω συμπτώματα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, οφείλει να ενημερώσει αμέσως το πλήρωμα και να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Τέλος, η ΓΓΠΠ προτρέπει τους πολίτες να εμπιστεύονται τους ειδικούς επιστήμονες αναφορικά με την πληροφόρησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα