Οι τρίτεκνοι βροντοφώναξαν «όχι στην εξαθλίωση»

Οι τρίτεκνοι βροντοφώναξαν «όχι στην εξαθλίωση»09.12.2017Πρόσωπα

Διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση έκαναν χθες το πρωί οι τρίτεκνοι από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αφορμή την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2018, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση, φωνάζοντας «όχι στην εξαθλίωση».

Οι τρίτεκνοι καταγγέλλουν ότι το καινούργιο

σύστημα υπολογισμού «αποτελεί ένα πλήγμα για τη μεσαία τάξη», καθώς χιλιάδες θα είναι οι οικογένειες που δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση, ενώ θα τους κοπεί το επίδομα για κάθε παιδί.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), η οποία οργάνωσε την κινητοποίηση, «αν αφήσουμε σήμερα να περικοπούν τα επιδόματα, αύριο θα τα καταργήσουν» προσθέτοντας: «Τα παιδιά και η οικογένεια δεν είναι αριθμοί, για να τα κόβουν στις διαπραγματεύσεις τους».

Παράλληλα, η ομοσπονδία ζητεί μέτρα στήριξης τόσο για τις τρίτεκνες όσο και για τις πολύτεκνες οικογένειες, ώστε να μην υπάρξει «οικονομική αφαίμαξη» που θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας σε δημογραφικό επίπεδο.

Αναδιανομή

Σύμφωνα με τα νέα οικογενειακά επιδόματα, για ένα παιδί θα δίνονται πλέον 70 αντί για 40 ευρώ, για δύο παιδιά 140 αντί για 80 ευρώ, για τρία παιδιά 280 αντί για 245 ευρώ, ενώ μετά το τρίτο παιδί θα προστίθενται 140 ευρώ.

Το κονδύλι των οικογενειακών επιδομάτων αυξάνεται στα 910.000.000 ευρώ έναντι των 650.000.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα. Ουσιαστικά με τα νέα μέτρα γίνεται αναδιανομή του επιδόματος.

Συγκεκριμένα, το επίδομα των 500 ευρώ ανά τέκνο σε ετήσια βάση κόβεται σε τριτέκνους και πολυτέκνους που έχουν εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα δίνονται σε οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα