ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ16.09.2018Άρθρα

Ο λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο τα ψέματα και τις οπισθοδρομήσεις

Από τον
Σάββα Αναστασιάδη*

Η παρουσία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ ήταν απόλυτα συμβατή με την πολιτική φιλοσοφία του. Επέλεξε το μεγάλο ψέμα από την ώρα που δέχθηκε να κλείσει η πόλη μέχρι και την παραλία της, προκειμένου να μην τον βρει κανένα βόλι σαν εκείνα που έριχνε ο ίδιος κάποτε και οι στρατευμένοι αγανακτισμένοι

του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και στους πολιτικούς αντιπάλους του. Επέλεξε να ζήσει την αυταπάτη του μέσα σε μια γυάλα επιμελώς προστατευμένη από κομματικά στελέχη και αστυνομικές δυνάμεις με περίεργη αποστολή: χτυπήματα και χημικά κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, μικρών παιδιών και ηλικιωμένων ανθρώπων. Κι εκεί, στη γυάλα του Βελλιδείου, θριαμβολογούσε δήθεν γιατί εφάρμοσε με ευλάβεια και μεγάλο πάθος αυτά που του πρότειναν κάποτε οι πολιτικοί αντίπαλοί του κι εκείνος ως αντιπολίτευση φορούσε την αχυρένια πανοπλία του αντιμνημονιακού και τους καθύβριζε.

Δεν τόλμησε να κοιτάξει αυτό που συνέβη το σαββατόβραδο λίγα μέτρα από τη φιέστα που είχε στήσει, όταν η πόλη πνιγόταν από τα δακρυγόνα, τις μολότοφ και τις συγκρούσεις με τους ανθρώπους που ήθελαν να διαδηλώσουν την αντίρρησή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ψέλλισε κάτι... δήθεν για δικαίωμα διαφωνίας κ.λπ., κρύβοντας όσα έλεγε τον περασμένο Ιανουάριο για τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, όταν συλλήβδην χαρακτήριζε τον κόσμο που συμμετείχε ακροδεξιό, ναζιστή και ρατσιστή.

Εδειξε ότι δεν έχει καταλάβει την αγανάκτηση των Ελλήνων -όχι μόνο της Μακεδονίας- για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εξάλλου, η συμφωνία αυτή δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της βαθιάς ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα και των ομοϊδεατών του. Και συνεχίζει να προκαλεί, υποβιβάζοντας το θέμα της ιστορικής εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας και μιας ανύπαρκτης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στα βόρεια σύνορά μας. Οσο για το κάλεσμα προς τον Κ. Μητσοτάκη να ανατρέψει την κατάπτυστη συμφωνία, γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει φέρει τον λαό και την πατρίδα μας προ τετελεσμένων - κι αυτό είναι εγκληματικό- όπως ακριβώς λειτούργησε ο κ. Τσίπρας το 2015 όταν απειλούσε τη διεθνή κοινότητα και το πλήρωσε η χώρα με 100 δισ. και πολλά χρόνια οπισθοδρόμηση.

Το μπαλάκι είναι στα χέρια του κ. Τσίπρα. Ας πάει σε εκλογές τώρα, αν τολμά. Ο κ. Τσίπρας μοίρασε υποσχέσεις σε βάθος... πενταετίας, μια πολιτική κουτοπονηριά προκειμένου να εξαπατήσει για ακόμη μία φορά τους Ελληνες. Θρασύτατος στο ψέμα και στην παραπληροφόρηση, έχει αλλεργία με την αλήθεια. Γι’ αυτό εκείνη τη νύχτα της μεγάλης τραγωδίας και της παράστασης που έστησε στο κέντρο επιχειρήσεων δεν απάντησε ξεκάθαρα αν γνώριζε ή όχι για νεκρούς...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει. Δεν είναι αδυναμία αυτό, είναι πολιτική επιλογή, πολιτική σοβαρότητα. Η χώρα δεν αντέχει άλλα περιθώρια για αυταπάτες, κυβιστήσεις και ψέματα. Θα είναι συγκεκριμένος, δεν θα πει υπερβολές. Η πρώτη φορά Αριστερά έχει πεθάνει και την... κοροϊδία. Κανείς δεν ξεγελιέται πια από υποσχέσεις. Θέλει πρόγραμμα, σχέδιο, οργάνωση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Αυτά εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Ο Σάββας Ι. Αναστασιάδης είναι βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης, αν. τομεάρχης Εξωτερικών Ν.Δ. - Απόδημου Ελληνισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα