Ο ταξίαρχος που διεκδικεί τον δήμο Σαρωνικού

Ο ταξίαρχος που διεκδικεί τον δήμο Σαρωνικού14.07.2018Πρόσωπα

Ποιος είναι ο Χρήστος Τσιγαρίδας, που έχει προϋπηρεσία 33 ετών στην Ανατ. Αττική και δεν θέλει να «χρωματιστεί»

Από τη
Γιώτα Φλώρου

Ενας απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Χρήστος Τσιγαρίδας, διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σαρωνικού, επιθυμώντας να δώσει μια νέα πνοή στον τόπο, με γνώμονά του -όπως λέει- τη δημοκρατική νοοτροπία, την αξιοκρατία και τις καθαρές συνδιαλλαγές.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία»,

αν και δεν έχει ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των δημοτών της περιοχής και της ανατολικής Αττικής, καθώς για 33 χρόνια υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες ως διοικητής και υποδιοικητής -μεταξύ άλλων- σε περιοχές όπως η Κερατέα, το Μαρκόπουλο, το Αεροδρόμιο, το Λαύριο, η Ανάβυσσος και τα Καλύβια, ενώ από το 1988 είναι και ο ίδιος κάτοικος του Δήμου Σαρωνικού.

Βέβαια, για να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα και να προσφέρει, χρειάστηκε να παραιτηθεί και να πάρει -όπως λέει- ένα μεγάλο ρίσκο, έχοντας όμως πάντα δίπλα του την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς την πλήρη υποστήριξή τους δεν θα μπορούσα να διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου».
Γεννημένος στη Λαμία το 1964 με καταγωγή από τα Λουτρά Υπάτης, ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με τον βαθμό του ταξίαρχου, επισημαίνει: «Αυτό που ουσιαστικά έχει ανάγκη ο δήμος είναι αλλαγή πλεύσης, νοοτροπίας και στόχων. Θέλει νέα πνοή, με όραμα, αποφασιστικότητα για αλλαγή τρόπου σκέψης και λειτουργίας. Χρειάζεται δικαιοσύνη, ισονομία και ανάπτυξη. Θέλει δημοκρατία και όχι αυταρχισμό, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Χρειάζεται καθαρές συνδιαλλαγές». Παράλληλα, προσθέτει ότι δεν θέλει να «χρωματιστεί» κομματικά η πολιτική του, καθώς θεωρεί ότι αυτές οι πολιτικές έχουν απογοητεύσει τον κόσμο, που το μόνο που χρειάζεται είναι διέξοδος και ελπίδα.

Τα μεγάλα προβλήματα

Ηδη εδώ και 18 μήνες, από τη στιγμή που άρχισε να ασχολείται με τα του δήμου, έχει αρχίσει να γνωρίζει σε όλη την έκτασή τους τα σημαντικότερα προβλήματα που τον ταλανίζουν, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), η Ψυττάλεια, το παραλιακό μέτωπο, το νεκροταφείο, τα σκουπίδια και τα ανεξέλεγκτα μπάζα, το περιβάλλον, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η τουριστική εκπαίδευση, τα ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα.

Μάλιστα, το φθινόπωρο, αφού θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεών του με υπουργεία, εταιρίες όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, το ΤΑΙΠΕΔ, περιβαλλοντολόγους, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, και αφού θα έχει λάβει υπόψη του τις γνώμες των δημοτών, με τους οποίους μιλά καθημερινά, θα κάνει ευρέως γνωστές τις τεκμηριωμένες λύσεις που θα προτείνει για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων. Πάντως, το στίγμα του για την πολιτική που θα ακολουθήσει το δίνει ήδη με την επιλογή των ατόμων που θα συμμετέχουν στην παράταξή του.

Οπως λέει, θα προέρχονται από τις πέντε γεωγραφικές ενότητες του Δήμου Σαρωνικού, από όλα τα κόμματα, τα οικονομικά στρώματα και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού καταλήγει λέγοντας: «Ελπίζω ο κόσμος να μας εμπιστευτεί και να στρατευτεί μαζί μας, για να αφήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας κάτι καλύτερο από αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα