Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Ατρόμητο 4-0 στο Καραϊσκάκη

Τον σκόρπισε!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός, κάνοντας με εμφατικό τρόπο (4-0) το «2 στα 2» στη Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν βήματα προόδου και αρχίζουν να πείθουν, πηγαίνοντας και με την ψυχολογία στα ύψη στη Σερβία για να σφραγίσουν την πρόκριση (μετά το 3-1 επί της Τσουκατίτσκι) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τον Χάρη Δάντση

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Τσουκαρίτσκι παρέταξε την ομάδα του Πειραιά

ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τους Ροντινέι, Ντόη, Εσε (πρώτη φορά βασικός) και Σκάρπα αντί των Βρουσάι, Φρέιρε, Ιμπόρα (εκτός 20άδας) και Μπιέλ. Από την πλευρά του, ο Κρις Κόουλμαν κατέβασε τους Περιστεριώτες με 4-3-3 και παρότι βρίσκονταν πίσω από την μπάλα, στάθηκαν καλά στο πρώτο μισάωρο. Μάλιστα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Ρομπάιγ στο 13′, αλλά ο Πασχαλάκης επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σταδιακά οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό, περιόρισαν τα αβίαστα λάθη και κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Στο 32′ ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά, σε φάση που ξεκίνησε από τον (εξαιρετικό) Κίνι. Η πίεση ψηλά απέφερε καρπούς για τους γηπεδούχους, που βρήκαν δίχτυα με τον Ελ Κααμπί στο 35′, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Μασούρας που έκανε την ασίστ. Το 2-0 έγινε ύστερα από φάση διαρκείας από τον Μαντί Καμαρά στο 45′, ο οποίος πιστοποίησε την καλή του εμφάνιση με γκολ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι παίκτες του Κόουλμαν προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, όμως ο Μασούρας με την επιμονή του και την πίεσή του «κλείδωσε» το τρίποντο στο 49′, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, μετά και τις αλλαγές των δύο προπονητών, έπεσε, αλλά ο Μπιέλ είχε δοκάρι στο 63′, ενώ ο Κίνι έκανε το 4-0 στο 77′. Ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» έκανε ο Κροάτης εξτρέμ Μπρνιτς, ενώ φήμες θέλουν τον Ολυμπιακό να κινείται και για τον ακραίο μεσοεπιθετικό της Αντερλεχτ Φράνσις Αμούζου. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Τσιντώτας.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Καμαρά (72′ Αλεξανδρόπουλος), Εσε, Μασούρας (58′ Μπιέλ), Σκάρπα (84′ Μπρνιτς), Φορτούνης (58′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (71′ Ελ Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Ασεβέδο, Τσακμάκης (59′ λ.τρ. Αθανασίου), Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Eρλινγκμαρκ, Φριτζόνσον, Γιουμπιτάνα (59′ Ντιρκς), Ρομπάιγ (73′ Τριμμάτης), Βέργος (66′ Ανγκιέλσκι).

Keywords
Τυχαία Θέματα