Ο μοναδικός επιζών των Τεμπών σε κλινική στο Ανόβερο

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή του ο 20χρονος Γεράσιμος Ιάσων Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, που νοσηλεύεται εδώ και 100 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Γεράσιμος ανοίγει κατά διαστήματα τα μάτια του, σηκώνει και κινεί ελάχιστα τα χέρια του, σε μια αργή διαδικασία για την ανάκτηση της επικοινωνίας του με το περιβάλλον. Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την οικογένεια του 20χρονου αποτελεί το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος Γεράσιμος έχει

γίνει δεκτός από εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας. Αντίθετα, αντίστοιχο κέντρο στην Ελβετία είχε αρνηθεί να νοσηλεύσει τον νεαρό.

Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα θα κατατεθεί στον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που έχουν διοριστεί από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Νέες ποινικές διώξεις

Εφόσον το πόρισμα διαπιστώσει πως η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί αν ίσχυαν τα προβλεπόμενα μέτρα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου, τότε αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Από την πλευρά τους, συγγενείς των 57 θυμάτων καταγγέλλουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη δικαστική έρευνα. Για τον λόγο αυτόν, μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών είχαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες με αρχηγούς κομμάτων, ενώ επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή τον εποπτεύοντα της έρευνας, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τον χαμό των ανθρώπων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τεμπών, Ανόβερο,tebon, anovero