Η παράδοση που καλείται να σπάσει ο Σα Πίντο

Το κοντέρ του στον ΑΠΟΕΛ άρχισε επισήμως να γράφει από τις 8 Ιουνίου. Πότε θα σταματήσει εναπόκειται, εν πολλοίς, στον ίδιο τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Κατά την επίσημη παρουσίασή του ο 51χρονος εμφανίστηκε συνειδητοποιημένος πως η νέα εργοδότριά του απέχει τα τελευταία χρόνια -τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά- από τα (υψηλά) στάνταρντ της.

Αυτό που ίσως δεν

γνώριζε ή… προσπέρασε είναι πως στους «γαλαζοκίτρινους» οι προπονητές από την Πορτογαλία είναι (επιεικώς) μια πονεμένη ιστορία. Εξ ου και η θητεία των τριών συμπατριωτών του κυμάνθηκε από 99 έως 179 ημέρες και από οκτώ έως 16 παιχνίδια…

Το χορό έσυρε το καλοκαίρι του 2013 ο Πάουλο Σέρτζιο, ο οποίος διαδεχόμενος τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς άντεξε μόλις 117 ημέρες (20.05-04.10.2013) και 11 αγώνες (3-5-3). Χρεώθηκε την αποτυχία στα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στους ομίλους χάρη στον Ιρλανδό Έμετ Μαλόουν) κι έμεινε στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων για το υψωμένο μεσαία δάκτυλο στον διαιτητή του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάριμπορ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σα Πίντο,sa pinto