Ο Κυριάκος, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση ακραίων νεοφιλελεύθερων

Ο Κυριάκος, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση ακραίων νεοφιλελεύθερων13.04.2019ΝΔ

Ομιλία Κυριάκου σε φιλελεύθερη σύναξη, στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις για αγορά εργασίας, συντάξεις, φορολογία

Στις εκλογές αυτές θα αναμετρηθούν ο «προοδευτικός φιλελευθερισμός και ο «ιδεολογικός αχταρμάς» του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής,

κλείνοντας τις εργασίες της διημερίδας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία».

Στη φιλελεύθερη αυτή σύναξη παρουσιάστηκαν προτάσεις για μεταρρυθμίσεις-σοκ όσον αφορά την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, τη φορολογία, τη Δημόσια Διοίκηση κ.λπ., προκειμένου να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των εισηγητών και των εμπνευστών αυτών των προτάσεων είναι πρόσωπα με νεοφιλελεύθερο και ακραία αντικοινωνικό στίγμα, όπως η Μιράντα Ξαφά και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και στελέχη του ΣΕΒ.

Αρκετοί από τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη διημερίδα αυτή συνεργάζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ.

Μάλιστα, μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν και θα μελετηθούν από τη Ν.Δ. είναι ακόμα και η κατάργηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού των τριών πυλώνων και του «ατομικού κουμπαρά» του ασφαλισμένου.

«Βόμβα»

Στη φορολογική μεταρρύθμιση, πέραν των μειώσεων των συντελεστών για τα εισοδήματα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, γίνεται αποδεκτή και η μείωση του αφορολογήτου, όπως έχει συμφωνηθεί στο τρίτο Μνημόνιο και θα τεθεί σε ισχύ από το 2020. Την πρόταση αυτή «επεξεργάστηκε», μαζί με τη Μιράντα Ξαφά (δική της πρόταση είναι η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους), ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Επίσης, «βόμβα» στα θεμέλια του Εργατικού Δικαίου αποτελούν «εμπνεύσεις» για διαφοροποίηση του έως σήμερα ενιαίου κατώτατου μισθού, η «αιτιολογημένη» απόλυση, η ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου σε εβδομαδιαίο ωράριο για να μη δημιουργούνται «υπερωρίες». Λάβρος κατά των συνδικάτων και των απεργιών, ο Ιωάννης Ληξουριώτης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της διαιτησίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να οπλιστούν με μεγαλύτερες εξουσίες, για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. «Το εργασιακό πλαίσιο αντιστοιχεί σε μια “κλειστή” οικονομία. Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα του 2008» σημείωσε από την πλευρά του ο οικονομολόγος του ΣΕΒ Χρήστος Ιωάννου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρόκληση για τη φιλελεύθερη σκέψη αυτές τις εκλογές και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «οπαδός της καθήλωσης και της οπισθοδρόμησης».
Εν τω μεταξύ η Φωτεινή Πιπιλή θα είναι υποψήφια της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών.

Μητσοτάκης: Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τελειώνουν τα «άβατα»

Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι αδιαπραγμάτευτο και απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., όπως διεμήνυσε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια. Τέλος στα «άβατα» ήταν σε αυστηρούς τόνους το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ., που επέρριψε ευθύνες για ακόμα μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα ασφάλειας, λέγοντας ότι η ανευθυνότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης έχουν αφήσει βαθιά και ανεξίτηλα αποτυπώματα, καθώς η κατάσταση «έχει ξεφύγει τελείως».

«Είναι απαίτηση, πιστεύω, όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως ιδεολογικής κομματικής ταυτότητας, να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς της ανομίας» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας τόσο τον αφοπλισμό ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας από εγκληματικές συμμορίες όσο και τα χυδαία συνθήματα που προσβάλλουν τη μνήμη νεκρών, όπως αυτά που ακούστηκαν κατά του δολοφονημένου από τη 17Ν Παύλου Μπακογιάννη. Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και τον διαχωρισμό των κρατουμένων από τους σκληρούς ποινικούς και τους τρομοκράτες, οι οποίοι θα μπουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, καθώς και για την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας.

«Εχει έρθει η ώρα, όλοι μαζί, όλη η ελληνική κοινωνία να πει “ως εδώ!” σε αυτήν την κατάσταση» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Ερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρώ ότι το πεδίο της ασφάλειας θα είναι το πρώτο πεδίο στο οποίο θα δοκιμαστεί η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα