Επίσκεψη Πάιατ στο σπίτι του Καραμανλή, με ύμνους για την κληρονομιά του Εθνάρχη

Επίσκεψη Πάιατ στο σπίτι του Καραμανλή, με ύμνους για την κληρονομιά του Εθνάρχη13.04.2019Πρόσωπα

Τη γενέτειρα του Εθνάρχη, την Πρώτη Σερρών, επισκέφθηκε χθες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ξεναγήθηκε στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τον Αμερικανό πρέσβη

υποδέχθηκε στο πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον ρόλο που διαδραματίζει μέχρι σήμερα η πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της βόρειας Ελλάδας και η ανάπτυξη τομέων της οικονομίας, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, ο αγροτοδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός. Συζήτησαν επίσης για το πρόγραμμα της Ν.Δ. για τις υποδομές.

Στο βιβλίο επισκεπτών ο κ. Πάιατ έγραψε: «Αποτελεί μεγάλη μου τιμή να επισκέπτομαι τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός “γίγαντα” της ελληνικής πολιτικής, ο οποίος έκανε τόσο πολλά για να ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωατλαντική μας κοινότητα, και ο οποίος έχαιρε σχέσεων με γενεές Αμερικανών ηγετών. Και αποτελεί πάντα χαρά να βρίσκομαι στη Μακεδονία!»

Σημειώνεται ότι ο κ. Πάιατ είχε εκφράσει την επιθυμία γι' αυτή την επίσκεψη από το καλοκαίρι του 2017 σε κατ' ιδίαν συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εν όψει τότε της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, που έκλεισαν πρόσφατα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα