Ο Καραμανλής διαψεύδει «Παραπολιτικά» για συνομιλία με τον πρωθυπουργό

Ο Καραμανλής διαψεύδει «Παραπολιτικά» για συνομιλία με τον πρωθυπουργό 26.03.2018Πρόσωπα

Με μια σαφή και κατηγορηματική διάψευση απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την Παρασκευή, για δήθεν συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ότι είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα για τα εθνικά θέματα,

με επίκεντρο τον χειρισμό της υπόθεσης των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Το δημοσίευμα εμφάνιζε μια αναλυτική, εξαντλητική και σε βάθος συζήτηση των δύο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέροντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε πρόσφατα τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο Κώστας Καραμανλής συνέστησε στον Αλέξη Τσίπρα προσεκτικές κινήσεις, για να μη δοθεί η δυνατότητα στους Τούρκους να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο. Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόταν να προτρέπει τον κ. Τσίπρα να μην έχει απευθείας συνεννόηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να μην εμπλακεί σε καμιά διαδικασία παζαριού χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα.

Αμεση και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών ήταν η ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, που διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα και την υποτιθέμενη συνομιλία του κ. Καραμανλή με τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Σε ανακοίνωσή του, το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε συγκεκριμένα: «Σημερινό (σ.σ.: Παρασκευή 23 Μαρτίου) δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, το οποίο αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα