Ντροπή! Ο Κοτζιάς αποκαλεί «Μακεδονία» σκέτο τα Σκόπια

Ντροπή! Ο Κοτζιάς αποκαλεί «Μακεδονία» σκέτο τα Σκόπια 02.03.2019Παρασκήνιο

Ο πρώην ΥΠΕΞ δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα. Αποκάλεσε (σκέτο) «Μακεδονία» (!) τα Σκόπια στους Δελφούς

Σε νέα αίσχη προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς, αποκαλώντας τα Σκόπια

σκέτο «Μακεδονία». Ο άνθρωπος που πρόδωσε πρώτος και με μεγάλη του χαρά, όπως όλα δείχνουν, τη Μακεδονία μας απολαμβάνει τώρα το καταστροφικό έργο του, δίχως να νιώθει ούτε ίχνος μεταμέλειας.

Μιλώντας για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παράδειγμα η Βουλγαρία έχει 42 δισ. ΑΕΠ, η Αλβανία έχει 11, η “Μακεδονία” τότε είχε 8 στα 9, τώρα έχει 10 στα 11, εμείς παρά την κρίση τώρα πάμε στα 190, πολλαπλάσιο δηλαδή από όλους μαζί». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αρχιτέκτονας της επονείδιστης συμφωνίας έχει καταντήσει «σκοπιανότερος» των Σκοπιανών, μια και ακόμη και ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ διορθώνει τους δημοσιογράφους όταν αποκαλούν τη χώρα του σκέτο «Μακεδονία».

Προκλητικός

Βέβαια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στους Δελφούς ο κ. Κοτζιάς δεν αποκάλεσε τη γείτονα μόνο «Μακεδονία», αλλά και «Βόρεια Μακεδονία», αλλά αυτό φυσικά δεν τον ξεπλένει από το όνειδος της εκχώρησης του ονόματός μας.

Ακόμη, στο ίδιο συνέδριο ο κ. Κοτζιάς ισχυρίστηκε πως η ταυτότητα των Ελλήνων δεν εθίγη από τη συμφωνία. Δεν ρώτησε μάλλον ούτε έναν από τα εκατομμύρια πολιτών που διαδηλώνουν εδώ και έναν χρόνο.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η ξεδιάντροπη παραδοχή του Νίκου Κοτζιά ότι «εγώ τους έλεγα “Βόρεια Μακεδονία” στη διαπραγμάτευση και πριν από τις Πρέσπες». Η πρόκλησή του εγείρει σειρά ερωτημάτων. Εύλογα διερωτάται κανείς τι σόι διαπραγμάτευση έκανε ο «πρόθυμος» πρώην υπουργός, την ώρα που ο ίδιος ομολογεί πως είχε προσέλθει στη συζήτηση διατεθειμένος να τους παραχωρήσει τον όρο «Μακεδονία» πριν καν καλά καλά αρχίσει η διαπραγμάτευση.

Μήπως σήμερα είχαμε μια καλύτερη για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνία, αν δεν είχε διαπραγματευτεί ένας υπουργός που, όπως αποδεικνύεται, ποσώς ενδιαφέρθηκε για τη χώρα του;

Keywords
Τυχαία Θέματα