Νεκρός (σε χαράδρα) ανήμερα των γενεθλίων του

Νεκρός (σε χαράδρα) ανήμερα των γενεθλίων του15.04.2019Πρόσωπα

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 39χρονο αστυνομικό από την Ηπειρο, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας

Τραγικό ήταν το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε έναν 39χρονο αστυνομικό από την Ηπειρο, καθώς το Σάββατο, ανήμερα των γενεθλίων του, έπεσε σε χαράδρα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ολα άρχισαν το μεσημέρι του Σαββάτου,

όταν η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για βοήθεια. Ο άτυχος άνδρας είχε ξεκινήσει μαζί με δύο φίλους του για πεζοπορία όταν γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Στομίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του, στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική και άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η περιοχή είναι καλυμμένη από χιόνι, ενώ επικρατεί χαμηλή νέφωση. Αρχικά, οι πυροσβέστες, μετά τις υποδείξεις που τους έκαναν οι φίλοι του 39χρονου, κατέβηκαν με σχοινιά σε συγκεκριμένο σημείο και κατάφεραν να εντοπίσουν το σκουφάκι του. Οταν, όμως, άρχισαν να τον φωνάζουν και να τον καλούν στο κινητό του δεν πήραν καμία απάντηση.

Ερευνες

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, χθες το πρωί απογειώθηκε ελικόπτερο από το Ακτιο και επιχείρησε να προσεγγίσει την περιοχή, χωρίς όμως να τα καταφέρει λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε η οικογένεια του Ηλία Καλαϊτζή - οι γονείς, η σύζυγος και τα παιδιά του. Μάλιστα, η σύζυγός του έκανε μια σπαρακτική έκκληση μέσω facebook προς τα φιλικά πρόσωπα του αστυνομικού. «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του» έγραψε χαρακτηριστικά.

Τελικά, ο 39χρονος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός χθες το μεσημέρι σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του. Δύσκολη ήταν και η επιχείρηση ανάσυρσης του πτώματος, καθώς το σημείο όπου έπεσε είναι από τα πιο δύσβατα. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι είχε πάρει μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης στο παρελθόν, ενώ και η περιοχή στην οποία έχασε τη ζωή του τού ήταν γνώριμη, καθώς εκεί είχε πεζοπορήσει αρκετές φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα