Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, σύμφωνα με Αμερικανούς

Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, σύμφωνα με Αμερικανούς01.08.2019Πρόσωπα

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, ο οποίος θεωρούνταν διάδοχός του στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, είναι νεκρός...

..., υποστηρίζει το NBC News,

το οποίο επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, που του μίλησαν με την προϋπόθεση να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Οπως ανέφεραν μιλώντας στο ενημερωτικό τμήμα του τηλεοπτικού δικτύου NBC, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής απέκτησαν πληροφορίες ότι ο 30χρονος Χάμζα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός λίγους μήνες αφότου οι ΗΠΑ προσέφεραν αμοιβή 1.000.000 δολαρίων (900.000 ευρώ) για τη σύλληψή του.

Οι αξιωματούχοι, όπως επισημαίνει το NBC News, δεν έδωσαν λεπτομέρειες ούτε για το πού ούτε για το πότε πέθανε, ενώ δεν διευκρίνισαν αν οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στον θάνατό του.

Δεν ξεκαθάρισαν ούτε αν η αμερικανική κυβέρνηση κατάφερε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον θάνατο του γιου του διαβόητου αρχηγού της Αλ Κάιντα, ο οποίος ήταν πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001 και σκοτώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες το 2011 στο Πακιστάν.

Μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αν γνώριζε αν ο Χάμζα πέθανε, αλλά εκείνος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη ανακοίνωση του 30χρονου στην οποία απειλούσε τη Σαουδική Αραβία δημοσιεύτηκε από την Αλ Κάιντα στα τέλη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα