Νέες περιοχές στο Κτηματολόγιο!

Νέες περιοχές στο Κτηματολόγιο!04.01.2018Οικονομία

Από Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αρχίζει η υποβολή δηλώσεων για το Πήλιο, τη Βοιωτία και τη Χαλκίδα

Του
Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

A ρχίζει από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 η υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για αρκετές περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκίδας και του Πηλίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να τα δηλώσουν εντός τριών μηνών στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Η συμμετοχή

στη διαδικασία είναι υποχρεωτική και οι πολίτες είναι καλό να γνωρίζουν πως τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Εφόσον, μάλιστα, δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αναλυτικά, δήλωση καλούνται να υποβάλουν όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του Προκαποδιστριακού Δήμου Σχηματαρίου του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας (Βοιωτία), των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αφρατίου, Βαθέος, Καλοχωρίου - Παντειχίου, Νέας Αρτάκης, Νέας Λαμψάκου, Παραλίας Αυλίδος, Φάρου και Φύλλων του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων (Εύβοια). Επίσης, των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξορυχτίου, Πουρίου και Τσαγκαράδας του Καλλικρατικού Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλέων, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακατών και Συκής του Καλλικρατικού Δήμου Νοτίου Πηλίου (Μαγνησία).

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 8/1/2018 και λήγει στις 9/4/2018 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 9/7/2018 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (9/4/2018) για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθούν μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Για πληροφορίες αλλά και για την υποβολή των δηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Κτηματογράφησης των περιοχών. Τα γραφεία λειτουργούν Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από 08.30 έως 16.30 και κάθε Τετάρτη από 08.30 έως 20.30.

Keywords
Τυχαία Θέματα