ΝΔ: Σιωπή από Αχτσιόγλου για την καταστροφική πορεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Σιωπή από Αχτσιόγλου για την καταστροφική πορεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ14.09.2018Πρόσωπα

Για έλλειμμα πολιτικής και περίσσευμα θράσους κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στα όσα είπε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

«Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο κ. Βρούτσης (φωτό) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

- ΑΝ.ΕΛ. για την «καταστροφική», όπως τη χαρακτήρισε, πορεία του Ασφαλιστικού.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι κυβερνητικές επιλογές οδήγησαν σε 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών, και 1.900.000 νυν συνταξιούχους σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους.
Ακόμη, σε μειώσεις 35% στις κύριες συντάξεις και 45% στις επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους.

«Αντί να απολογηθεί για όλα αυτά, η υπουργός Εργασίας, κατά την προσφιλή τακτική της, προτίμησε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνοντας το σχέδιό της για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Πρωτόπαππας και Φίλιππος Σαχινίδης άσκησαν επίσης σφοδρή κριτική για το Ασφαλιστικό. «Αποδείχθηκε μοιραίο λάθος για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας η εγκατάλειψη το 2015 της μεταρρύθμισης (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη). Τη στιγμή μάλιστα που, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Ε.Ε., διασφάλιζε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας» ανέφεραν τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα