Να χαράξει και πάλι τα σύνορα (με... αίμα) θέλει ο Ερντογάν

Να χαράξει και πάλι τα σύνορα (με... αίμα) θέλει ο Ερντογάν22.10.2019Ειδήσεις

Στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, όπως σε αυτή που διεξάγει στη βορειοανατολική Συρία, προσπαθεί -προφανώς για λόγους προπαγάνδας- να προσδώσει ειρηνευτική διάσταση («Πηγή Ειρήνης» την αποκαλεί το τουρκικό επιτελείο στρατού)

Στη ρητορική του όμως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει διαρκώς τις επεκτατικές διαθέσεις της Αγκυρας. Στο τελευταίο του... παραλήρημα από την Κωνσταντινούπολη, ο «σουλτάνος» τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «τα κράτη που δημιουργήθηκαν ζωγραφίζοντας τα σύνορά τους σε ένα

χαρτί με χάρακα και όχι με αίμα και ιδρώτα δεν είναι αληθινά κράτη», δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του με φόντο τις εξελίξεις στη Συρία.

Και πρόσθεσε: «Ολόκληρη η Δύση έχει συμπαρασταθεί στους τρομοκράτες και μας έχουν επιτεθεί μαζί. Οι χώρες του ΝΑΤΟ και αυτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν κάνει το ίδιο. Ακούστε μας και μην ακούτε όσα λένε και γράφουν οι τρομοκρατικοί οργανισμοί. Εχουν γίνει οι τρομοκράτες μέλη του ΝΑΤΟ και δεν το γνωρίζουμε;»

Τη σκυτάλη της προπαγάνδας έλαβε ακολούθως ο Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια επίσκεψής του σε γυμνάσιο της Καισάρειας, στο οποίο φοίτησε και ο ίδιος στα νεανικά του χρόνια. Εκεί οι μαθητές, αφού σηκώθηκαν όρθιοι, τον υποδέχτηκαν με στρατιωτικό χαιρετισμό, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια απάντησε και σε σχετική ερώτηση ενός εφήβου για τις επιχειρήσεις του στρατού στη Συρία.

Ο Ακάρ απάντησε πως η ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας είναι ζωτικής σημασίας και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει οποιονδήποτε κίνδυνο εναντίον του λαού της.

Keywords
Τυχαία Θέματα