Να απελαθεί άμεσα ο Τούρκος πρόξενος

Υπάρχουν θέματα που δεν πρέπει, για κανέναν λόγο, να χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα στον προεκλογικό διάλογο – κι αυτά είναι τα εθνικά. Η «δημοκρατία» το έχει τονίσει αυτό από την πρώτη στιγμή που τέθηκε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση το ζήτημα της Θράκης ως σημείο σύγκρουσης των πολιτικών μεθόδων τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ υπάρχουν τόσα ανοιχτά κοινωνικά, οικονομικά και γεωπολιτικά μέτωπα που προσφέρονται για λεκτική αντιπαράθεση και ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν θέσει στο επίκεντρο της προσωπικής και κομματικής έριδάς τους τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη – και, μάλιστα, με τρόπο που εμφανίζει την Τουρκία σε… ρυθμιστή των εξελίξεων στην περιοχή! Ενώ δεν φτάνει μέχρι τη Θράκη ο ίσκιος αυτής της βαρβαρικής δύναμης, η οποία έχει ποινικό μητρώο, και όχι Ιστορία, τον απλώνουν εκεί η μικροψυχία, η ελαφρότητα και η αδιαφορία των κομματαρχών για το κοινό καλό.

Ακόμα και στην Ελλάδα μας, που δεν φημίζεται για την… ομόνοια μεταξύ των ισχυρών προσωπικοτήτων και την ευπρέπεια στη διεξαγωγή του πολιτικού αγώνα, είχε διαμορφωθεί μέχρι πρότινος μια άτυπη συμφωνία για τα εθνικά ζητήματα. Ειδικά σε ό,τι αφορούσε τα Ελληνοτουρκικά, οι αρχηγοί των κομμάτων φρόντιζαν να μη διαφοροποιούνται από την εθνική γραμμή και να μην εκθέτουν ευαίσθητες πληροφορίες σε κοινή θέα. Τώρα αυτή η άτυπη συμφωνία έχει ολοκληρωτικά παραβιαστεί κι από τα δύο κόμματα εξουσίας, ενώ τίποτε δεν δείχνει ότι οι αρχηγοί τους σκοπεύουν να σταματήσουν να ακολουθούν τον ολισθηρό δρόμο τον οποίο βαδίζουν τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση, αν διαπίστωνε ότι διπλωμάτης ξένης -και, δη, εχθρικής, όπως είναι η Τουρκία- χώρας παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική και προσπαθεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα τον έστελνε από εκεί όπου ήρθε άμεσα.

Γι’ αυτό η Ελλάδα, δίχως τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, καλό είναι να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Να απελάσει τον Τούρκο πρόξενο, που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολλά λόγια χωρίς πράξεις ισοδυναμούν με τίποτα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκος,tourkos