Να ανοίξουν οι ιεροί ναοί

Παρατράβηξε η απαγόρευση της λατρευτικής ζωής των Ελλήνων. Η ένοχη σιωπή εκείνων που όφειλαν να μιλήσουν κουκούλωσε για λίγο καιρό τις απαράδεκτες και πρωτόγνωρες για τους Ελληνες καταστάσεις, αλλά η πληγή κακοφόρμισε και η ατμόσφαιρα όζει από το πύον και τη σήψη της χριστιανομαχίας.

Ο λαός μας απαιτεί να αποκατασταθεί άμεσα η πνευματική κανονικότητα του βίου του – και βασικός πυλώνας αυτής της κανονικότητας είναι ο εκκλησιασμός. Η κυβέρνηση, που έχει αντιμετωπίσει με αρνητικά μεροληπτικό τρόπο τα δικαιώματα της χριστιανικής πλειονότητας, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το σταδιακό «ξεπάγωμα»

της λειτουργίας της αγοράς, των επιχειρήσεων, των εμπορικών καταστημάτων, των σχολείων κ.ά. Δεν είναι δυνατόν οι ιεροί ναοί να μπουν τελευταίοι στη λίστα με τους χώρους που θα ανοίξουν ξανά.

Ούτως ή άλλως, χριστιανοί στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι οι πολίτες στη χώρα μας που τήρησαν τα μέτρα με υποδειγματικό τρόπο – και πολύ πιο υπεύθυνα κι από τους ίδιους τους κυβερνητικούς παράγοντες που… στριμώχτηκαν χωρίς μέτρα ασφαλείας σε υπαίθριες συναυλίες και σε άλλες συνάξεις. Οπως τηρήθηκαν οι οδηγίες για την προστασία της υγείας μας μέχρι τώρα, έτσι θα τηρηθούν και στη συνέχεια. Οι πιστοί δεν πάσχουν από… αυτοκτονικό ιδεασμό ώστε να παραβιάζουν στους ιερούς ναούς όσα τηρούν σε άλλους χώρους. Δεν είναι ανεκτό από τους χριστιανούς το κράτος να τους θεωρεί ανεύθυνους και άφρονες, ανίκανους να χειριστούν τα ζητήματα της υγείας τους. Φαντάζει εξοργιστικό και προκλητικό να εκδηλώνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι ενδιαφέρον για την ταχεία επανέναρξη όλων των ειδών των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και να αντιμετωπίζουν τη λατρεία στον Χριστό ως περιττή πολυτέλεια.

Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, στη συνάντησή Του με τον Διάβολο, όταν ο δεύτερος προσπαθούσε να Τον πειράξει, να Τον δοκιμάσει και να Τον δελεάσει με υλικά ανταλλάγματα, του είπε (Κατά Ματθαίον 4,4): «Γέγραπται ότι ουκ επ᾿ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος, αλλ᾿ επί παντί ρήματι εκπορευομένω διά στόματος Θεού». Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ψωμί, με υλική τροφή. Ο λόγος του Θεού είναι τροφή πολύτιμη, ζωοδότρα, αναντικατάστατη.

Πηγή: Να ανοίξουν οι ιεροί ναοί - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα