Μητσοτάκης και Αναστασιάδης επισκέφτηκαν το πάρκο-δωρεά της Κύπρου που γίνεται στο Μάτι

Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης: Γήπεδα, χώρους παιχνιδιού και φύτευση σχεδόν 11.000 δένδρων και θάμνων

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δικαστήριο οι καταθέσεις των ανθρώπων οι οποίοι είδαν τους συγγενείς τους να χάνονται στην καταστροφική πυρκαγιά και ενώ ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

επισκέφτηκαν χθες στο Μάτι τον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών και φύτεψαν συμβολικά ένα δέντρο, με τον πρωθυπουργό να φωτογραφίζεται κρατώντας ένα φτυάρι…

«Σε αυτόν τον τόπο, ο οποίος χαράχτηκε στο συλλογικό υποσυνείδητο της πατρίδας μας ως ένας τόπος ταυτισμένος με ένα μεγάλο τραύμα, αυτό το πάρκο το οποίο κατασκευάζεται σήμερα έρχεται εν μέρει να επουλώσει αυτές τις πληγές» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή έθεσε στη διάθεσή μας ένα πολύ σημαντικό ποσό, μέρος του οποίου αξιοποιείται για να κατασκευαστεί αυτό το πάρκο, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα και τα περισσότερα θα χρησιμοποιηθούν για να κατασκευάσουμε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών, για να μπορέσουμε να στεγάσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους στην καταστροφική φωτιά σε υπερσύγχρονες κατοικίες».

Από τη μεριά του, ο κ. Αναστασιάδης (σ.σ.: η θητεία του ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, οπότε θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο) υπογράμμισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, σε ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης προς όσους υπήρξαν θύματα αυτής της μεγάλης καταστροφής, αποφάσισε και κατέθεσε στο Ειδικό Ταμείο 10.000.000 ευρώ για να χτιστούν με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, με την οποία έχουμε άψογη και άριστη συνεργασία, δέκα πολυκατοικίες των 14 διαμερισμάτων καθεμία, δηλαδή περίπου 100 τόσα διαμερίσματα».

Το σχέδιο ανάπλασης του ακινήτου, έκτασης περίπου 130 στρεμμάτων, που ανήκε στο ΝΑΤ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, γηπέδων ποδοσφαίρου, αντισφαίρισης και beach volley, ειδικών χωμάτινων λόφων για mountain bikes, χώρων παιχνιδιού και περιβαλλοντικής αγωγής για παιδιά, διαδρόμων για περιπάτους, τη διαμόρφωση χώρων ανάπαυσης και τη χωροθέτηση σημείου όπου θα διοργανώνονται υπαίθριες εκδηλώσεις. Προβλέπεται, επίσης, η φύτευση σχεδόν 11.000 δέντρων και θάμνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα