Χιόνια έρχονται στην Αττική – Η ημέρα που θα χιονίσει

Μετά τις διαψεύσεις, τις διαφωνίες και το «κράξιμο» φαίνεται πως τα χιόνια στην Αττική «κλειδώνουν» για την Κυριακή.Η λύση για τον χιονιά που μας έρχεται βρέθηκε τελικά κάπου στη μέση. Τα χιόνια θα έρθουν στην Αττική, μέσα στο Σαββατοκύριακο, όχι στο... κέντρο της Αθήνας, αλλά στα βόρεια…

Αναφορικά με την Αττική, η κυρία Ρήγου, ανέφερε πως χιονόπτωση θα σημειωθεί στην Εκάλη, αμφίβολη είναι η χιονόστρωση, και οριακά σε Κηφισιά,

Χαλάνδρι.

Προς το παρόν, φαίνεται πως αυτή η χιονόπτωση δεν θα προκαλέσει προβλήματα στους δρόμους.

Χιονιάς θα επηρεάσει εευβοια, ανατολική πελοπόννησο αττική, κρήτη και κυκλάδες

Και ο μετεωρολόγος του Ant1, κύριος Τάσος Αρνιακός ανέφερε σήμερα πως η κακοκαιρία που είναι προ των πυλών σε εκδηλώνεται σε κύματα. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής από Κυριακή, σε ημιορεινές περιοχές και στα υπερβόρεια προάστια.

Ενώ, η Εύβοια φαίνεται πως θα βρεθεί στο «στόχαστρο» του χιονιά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια-παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας.

Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία από τα βόρεια αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα

Στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα