Μηνύματα δύναμης και ελπίδας από 51.000 δρομείς

Μηνύματα δύναμης και ελπίδας από 51.000 δρομείς 13.11.2017Ρεπορτάζ

Με σύμμαχο την καλοκαιρία, 51.000 δρομείς από όλο τον κόσμο (αριθμός - ρεκόρ για τη διοργάνωση) έλαβαν μέρος στον 35ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη συμμετοχή, στέλνοντας μηνύματα ανθρωπιάς, ελπίδας και δύναμης σε ολόκληρο τον κόσμο. Νέοι, γονείς με τα παιδιά τους, πολιτικοί, επώνυμοι της σοουμπίζ αλλά και

αρκετοί ηλικιωμένοι άδραξαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να τρέξουν, από κοινού με τους αθλητές, με το βλέμμα στην κορδέλα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στον δρόμο προς τον τερματισμό, πάντως, τα βλέμματα κέρδισαν οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες, που έβαλαν τα δυνατά τους να φτάσουν ως το Καλλιμάρμαρο, αλλά και οι γονείς που έτρεξαν, ακόμα κι αν χρειάστηκε να μεταφέρουν τους μικρούς «δρομείς» στους ώμους, ή άλλοι τσουλώντας τα παιδικά καρότσια! Τη χαρά των αγωνισμάτων και του τερματισμού βίωσαν και πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν δίστασαν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους.

Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που αποδείχτηκε εξαιρετικά προσοδοφόρα και τόνωσε τον τουρισμό της Αθήνας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναγνωρίσιμες παρουσίες, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Ελλη Στάη και Ρίτσα Μπιζόγλη και οι παρουσιαστές Σάκης Τανιμανίδης, Νικολέττα Ράλλη και Ελεονώρα Μελέτη.



Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που άφησαν στην άκρη το κοστούμι και τη γραβάτα και φόρεσαν φόρμα και αθλητικά για να συμμετάσχουν σε ένα από τα πιο μεγάλα αθλητικά δρώμενα της χρονιάς.
Ενας από τους πρώτους που έσπευσαν να ανεβάσουν τις πρώτες εικόνες από τον μαραθώνιο στα social media ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης. Πιστή στο «ραντεβού» της και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία έτρεξε μαζί με την ομάδα του υπουργείου αλλά και του ΕΟΤ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης έκοψε το νήμα του τερματισμού, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Αμυρά και Γιώργο Μαυρωτά. Στο «δεκάρι» συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, στα χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου.

Εκεί ήταν και οι δικοί μας

Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δεν θα μπορούσε να λείπει η «δημοκρατία», τόσο για να καλύψει το σπουδαίο αυτό γεγονός όσο και λαμβάνοντας μέρος στη διοργάνωση. Στον αγώνα των 42.195 μ. έτρεξαν, για δεύτερη φορά, ο Κώστας Οικονομόπουλος, τερματίζοντας σε 4 ώρες 59 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, αλλά και ο Γιώργος Τραπεζιώτης (για πρώτη φορά), καλύπτοντας την απόσταση σε 5:14:51. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων συμμετείχε η Νεκταρία Καρακώστα (τερμάτισε σε 36 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα).

Κενυάτες στην τριάδα που έκοψε πρώτη το νήμα

Κενυατική υπόθεση ήταν ο 35ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών. Στους άνδρες, τα 42.195 μέτρα της κλασικής διαδρομής πρώτος κάλυψε ο Σάμουελ Καλαλέι, με επίδοση 2 ώρες, 12 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα και τον ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Μίλτον Ρότιτς και Τζόναθαν Γιέγκο Κίπου.

Ο Κώστας Γκελαούζος αναδείχθηκε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, πρωταθλητής Ελλάδας, καθώς τερμάτισε σε 2:27.21, ενώ τον ακολούθησαν οι Χριστόφορος Μερούσης (2:28.19) και Παναγιώτης Καραΐσκος (2:28.57).

Η Πεντάτου Μπουτάνε από την Αιθιοπία κυριάρχησε στις γυναίκες, με επίδοση 2 ώρες, 34 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, ενώ δεύτερη ήταν η Αλις Τζεπκεμπόι Κίβορ από την Κένυα (2:34.22) και τρίτη η συμπατριώτισσά της Νάνσι Αρουσέϊ (2:34.50). Η Ράνια Ρεμπούλη αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς τερμάτισε σε 2:49.05, μπροστά από τις Γλυκερία Τζιατζά (2:51.13) και Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο (2:53.57).

Παράλληλα με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο δόθηκε και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη λεωφόρο Αμαλίας. Με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να δίνει το έναυσμα, χιλιάδες δρομείς ρίχτηκαν στη μάχη ενάντια στον χρόνο, διεκδικώντας τη δική τους θέση στην κατάταξη του τερματισμού, αλλά κυρίως το μερίδιό τους στη χαρά της συμμετοχής. Πρώτος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων τερμάτισε ο Χρήστος Καλλίας, με χρόνο 30.50 και ρεκόρ αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα