Η ατζέντα Νοτοπούλου με το βλέμμα στις Πρέσπες

Η ατζέντα Νοτοπούλου με το βλέμμα στις Πρέσπες06.09.2018ΠρόσωπαΡεπορτάζ

Αποφασισμένη είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου να αλλάξει στην περιοχή το κλίμα που έχει δημιουργηθεί κατά της κυβέρνησης μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αμέσως μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ, η κυρία Νοτοπούλου,

σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», καλείται να αναδείξει το... ξεχασμένο χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου της.

Η κυρία Νοτοπούλου, εξάλλου, έχει πλούσια ατζέντα σε όλη την περιοχή, εξαιτίας των επαφών που δημιούργησε ως διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα υφυπουργός φέρεται ότι στοχεύει αρχικά στην εξωστρέφεια και να καταστήσει το Διοικητήριο (ΥΜΑΘ) ως το στρατηγείο όπου θα σχεδιάζονται και, κυρίως, θα υλοποιούνται οι πολιτικές ανάπτυξης εντός και εκτός των συνόρων. Ψηλά στην ατζέντα της φέρεται ότι είναι επίσης ο θρησκευτικός τουρισμός, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να προσδώσει μεγάλα οφέλη στην περιοχή. Στο επίκεντρο των συναντήσεών της αναμένεται να είναι και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

Η κυρία Νοτοπούλου αναμένεται να έχει και έναν ρόλο συνδέσμου με τα άλλα υπουργεία, προκειμένου να λύνονται πιο γρήγορα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Και εδώ ίσως είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της νέας υφυπουργού, δηλαδή ο ουσιαστικός εκμηδενισμός της απόστασης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Αξιοσημείωτο, τέλος, είναι ότι η θέση της στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν θα μείνει άδεια για πολύ καιρό. Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τον επόμενο (ή την επόμενη) διευθυντή του «Μαξίμου Θεσσαλονίκης», καθώς θεωρείται ότι από τον Νοέμβριο του 2016, που άρχισε να λειτουργεί, οικοδόμησε μια σχέση εμπιστοσύνης με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς.

Φανή Χαρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα