Μια γυναίκα «αφεντικό» στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

Μια γυναίκα «αφεντικό» στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης23.05.2018Πρόσωπα

Ακόμα ένα... αντρικό «κάστρο» κατέρρευσε! Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ύστερα από 226 χρόνια λειτουργίας, διόρισε την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του!

Οπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο BBC, η μέχρι πρότινος επιχειρησιακή διευθύντρια Στέισι Κάνιγχαμ (φωτό) θα αναβαθμιστεί στον ρόλο της προέδρου του New York Stock Exchange

(NYSE).

Η Κάνιγχαμ ξεκίνησε την καριέρα της το 1996, ως μαθητευόμενη στην αίθουσα συναλλαγών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, έναν χώρο τον οποίο ερωτεύτηκε, όπως είχε δηλώσει σε περσινή συνέντευξή της στους «Financial Times».

Η 43χρονη γυναίκα, που θα ηγηθεί του διάσημου χρηματιστηρίου, σπούδασε μηχανικός στο πανεπιστήμιο Lehigh. Εργάστηκε στην JJC, που στη συνέχεια εντάχθηκε στην Bank of America Securities, και είχε υψηλόβαθμες θέσεις στον Nasdaq, προτού αναλάβει καθήκοντα στo NYSE. Η Κάνιγχαμ έκανε ένα μικρό διάλειμμα στην καριέρα της και για εννέα μήνες σπούδασε διοίκηση μονάδων εστίασης, ενώ έκανε και ένα πέρασμα από την κουζίνα εστιατορίου στη Νέα Υόρκη.

Η νέα επικεφαλής του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης διαδέχεται τον Τόμας Φάρλι, που κατείχε τη θέση από το 2013. Η Κάνιγχαμ θα γίνει η 67η πρόεδρος του NYSE και μαζί με την Αντίνα Φρίντμαν, που ηγείται του Nasdaq από τον Ιανουάριο του 2017, θα αποτελούν πλέον το γυναικείο ηγετικό δίδυμο των δύο κορυφαίων διεθνών χρηματαγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα