Μια Ελληνίδα, μετρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων!

Μια Ελληνίδα, μετρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων!10.04.2018Πρόσωπα

Η Παναγιώτα Πετρίδου κατάφερε να πουλήσει μέσα σε μία χρονιά 132 Ι.Χ. και να γίνει πρώτο θέμα στη Γερμανία

Οταν το 2004 -τα χρόνια προτού η κρίση τσακίσει την ελληνική οικονομία και προκαλέσει κλυδωνισμούς σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα- έπιασε την πρώτη της δουλειά σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων της Γερμανίας, οι πελάτες την περνούσαν για μαθητευόμενη και συχνά της ζητούσαν να τους φτιάξει καφέ ή να τους φωνάξει τον «πωλητή».

Σήμερα, σχεδόν 14 χρόνια αργότερα, μία «δική μας», η Ελληνίδα

Παναγιώτα Πετρίδου (φωτό), συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους πωλητές του κλάδου της: κατάφερε να πουλήσει μέσα σε μία χρονιά ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 132 αυτοκίνητα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφό της, και να γίνει πρώτο θέμα στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Το μυστικό της επιτυχίας της είναι, όπως λέει στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας που έσπευσαν να μάθουν περισσότερα για την ίδια, η ικανότητα που έχει να κάνει τους πελάτες να αισθάνονται άνετα μαζί της. «Πρέπει να ακούς τον πελάτη, να του δείχνεις εμπιστοσύνη, αξίζεις περισσότερο για τον πελάτη, αν αισθάνεται πιο άνετα μαζί σου από οτιδήποτε άλλο, ακόμα και αν του προσφέρεις το όχημα 1.000 ευρώ φθηνότερα» δηλώνει η ίδια 38χρονη Πετρίδου στη γερμανική εφημερίδα.

Γεννημένη στο εξωτερικό, στο Σόλινγκεν της Γερμανίας, από γονείς μετανάστες, εκπαιδεύτηκε ως πωλήτρια αυτοκινήτων στην ΒMW και από το 2004 μπήκε επαγγελματικά στον χώρο ως πωλήτρια MINΙ. Πολύ σύντομα κατάφερε να αναδειχτεί η καλύτερη πωλήτρια μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, ενώ το 2010 άρχισε να παρουσιάζει στη γερμανική τηλεόραση και ένα νέο είδος τηλεοπτικού σόου, στο οποίο ασχολούνταν με την πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων (στον τηλεοπτικό σταθμό VOX).

Αν και οι τηλεοπτικές της υποχρεώσεις άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά, η ίδια πάντως δεν θέλησε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει την κύρια δουλειά της, να φύγει δηλαδή από τον χώρο των πωλήσεων, τον οποίο υπεραγαπά.

Keywords
Τυχαία Θέματα