Ανήλικοι εξπέρ στις διαρρήξεις χτυπούσαν σπίτια στην Αττική

Ανήλικοι εξπέρ στις διαρρήξεις χτυπούσαν σπίτια στην Αττική10.04.2018Αστυνομικά

Ανήλικα παιδιά, τα οποία είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πείρα και... πλούσιο βιογραφικό στις κλοπές και τις διαρρήξεις, απάρτιζαν τη σπείρα που «ρήμαζε» σπίτια σε πολλές περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα έναν 16χρονο διαρρήκτη, την ώρα που επιχειρούσε να εισβάλει σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο.

Στην έρευνα που έκαναν στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και

Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής έμειναν έκπληκτοι, αφού διαπίστωσαν ότι ο 16χρονος είχε βγει στο «κουρμπέτι» από τα 13 του χρόνια και, μαζί με δύο επίσης ανήλικους συνεργούς του που αναζητούνται από τις Αρχές, είχαν συστήσει σπείρα η οποία έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, σε περιοχές όπως οι Αχαρνές, το Καματερό, τα Ανω Λιόσια, ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, το Μοσχάτο.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές είτε από ανασφάλιστες θύρες είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι ανήλικοι κατάφερναν να εξουδετερώνουν ακόμα και τους συναγερμούς και να αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο ενεργητικό τους έχουν τουλάχιστον 12 κλοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα