Μετωπική για το μονοπώλιο του Μαρινάκη

Μετωπική για το μονοπώλιο του Μαρινάκη21.10.2019ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγορά της Forthnet. Ζητούν να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Συνεχίζει να αντιδρά έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ στο σοβαρό ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Μαρινάκης

να αποκτήσει μονοπώλιο στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά και όχι μόνο. Σε αυτό το πλαίσιο οι τομεάρχες Οικονομίας, Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού, καθώς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet/Nova από την Alter Ego (ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη), υπογραμμίζοντας τα σοβαρά ζητήματα που θα προκύψουν από την ολοκλήρωσή της. 

Στην επιστολή τους οι Νίκος Παππάς, Μάριος Κάτσης, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Μπουρνούς, αφού τονίζουν ότι δρομολογείται «κούρεμα» δανείων της Forthnet/Nova κατά 270.000.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, υπογραμμίζουν ότι πιθανή εξαγορά από την Alter Ego γεννά σοβαρότατα προβληματικά θέματα για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τόσο στην αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο και σε αυτή του ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά ειδικότερα το ποδόσφαιρο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των ομάδων και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με όρους αναξιοπιστίας, αν η Nova περάσει στα χέρια του -μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων- μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τελευταίο να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ανταγωνιστών του, άρα και τις χρηματοροές τους.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Επιτροπή, με βάση τη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος, να αποφανθεί αν η εξαγορά θα επιφέρει πλήγμα στον ανταγωνισμό στον τομέα των ΜΜΕ.

Να γνωμοδοτήσει αν υπάρχει κίνδυνος για τον ανταγωνισμό στην αγορά των ποδοσφαιρικών αγώνων, αν ιδιοκτήτης μίας μεγάλης ΠΑΕ καταστεί τελικώς και ιδιοκτήτης της συνδρομητικής πλατφόρμας η οποία κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων για όλες σχεδόν τις ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος. Να παρέμβει κανονιστικά λαμβάνοντας κάθε αναγκαίο μέτρο.

Κατά τους αρμόδιους τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ προκύπτει ενδεχόμενο συγκέντρωσης ελέγχου της αγοράς από τις εταιρίες συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, με δεδομένα την ιδιοκτησία του ΔΟΛ, που κατέχει πλήθος εντύπων και ιστοσελίδων, και του πρακτορείου διανομής Τύπου, την ανακήρυξή του ως οριστικού δικαιούχου για την έκτη τηλεοπτική άδεια και την ενδεχόμενη εξαγορά της Nova.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα