Μακελειό με έναν νεκρό στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού

Μακελειό με έναν νεκρό στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού08.03.2019Ρεπορτάζ

Ελληνας το θύμα της συμπλοκής Αλβανών, Αρμενίων και Γεωργιανών

Ενας νεκρός και τουλάχιστον επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός κρατούμενος κατακρεουργήθηκε από συγκρατουμένους του που φέρεται ότι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα χρησιμοποιώντας

αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Το θύμα, σύμφωνα με πηγές των φυλακών, είναι Ελληνας, ο οποίος κατέληξε σχεδόν αμέσως μετά τον τραυματισμό του με μαχαίρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άγρια συμπλοκή φέρεται ότι έγινε μεταξύ ρωσόφωνων (με καταγωγή από τη Γεωργία και την Αρμενία) και Αλβανών κρατουμένων, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να κάνουν λόγο για «μακελειό».

Η σύρραξη, η οποία φέρεται ότι διήρκεσε μόνο μερικά λεπτά, οδήγησε στον τραυματισμό τουλάχιστον επτά κρατουμένων, που οδηγήθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ ορισμένοι λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια στιγμή, ακόμη ένας κρατούμενος φέρεται ότι μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, πιθανότατα έπειτα από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τεταμένο κλίμα εντός του Ψυχιατρείου των φυλακών το τελευταίο διάστημα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ακόμη ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων είχε λάβει χώρα. Σε εκείνο το περιστατικό ωστόσο, που ήταν μικρότερης έντασης, δεν είχαν σημειωθεί σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι αργά το βράδυ και αρκετές ώρες μετά το αιματηρό συμβάν επικρατούσε αναστάτωση στους χώρους του Ψυχιατρείου των φυλακών, με τους κρατούμενους ασθενείς να μην έχουν λάβει καν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν. Για το περιστατικό αναμένεται να διαταχθεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς το Ψυχιατρείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα