Λουκέτο από την πολεοδομία στο πιο ιστορικό σχολείο του Βύρωνα! Ξεκρέμαστοι οι μαθητές

Λουκέτο από την πολεοδομία στο πιο ιστορικό σχολείο του Βύρωνα! Ξεκρέμαστοι οι μαθητές28.03.2018Ρεπορτάζ

Η Περιφέρεια έως τις 30 Μαρτίου θα έχει (;) ολοκληρώσει στατικές και δομικές εργασίες

Αντιμέτωποι με συνθήκες τριτοκοσμικού κράτους βρίσκονται δάσκαλοι και μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα που βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου ατυχήματος, το οποίο θα μπορούσε να έχει ακόμη και μοιραία κατάληξη.

Συγκεκριμένα οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, που μετρούν ήδη έναν αιώνα ζωής, κρίθηκαν ακατάλληλες από την Πολεοδομία -τις

χαρακτήρισε επικίνδυνες στατικά και δομικά-, γεγονός που οδήγησε στην παύση λειτουργίας του από τις 19 του μήνα.

Η περιφέρεια με τη σειρά της διέταξε τη διακοπή των μαθημάτων έως τις 30 Μαρτίου, έως ότου δηλαδή ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι συνολικά 230 μαθητές να βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα». Οπως δηλώνει στη «δημοκρατία» ο δημοτικός σύμβουλος Μίλτος Μπαντής, πρόκειται για το πιο ιστορικό σχολικό κτίριο της περιοχής, από τα πρώτα που είχαν χτίσει οι πρόσφυγες τη δεκαετία του '20, όταν πρωτοπήγαν στον συνοικισμό του Βύρωνα.

«Πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής σφραγίζεται ένα σχολείο από την Πολεοδομία, δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι πρωτόγνωρο για όλους μας. Προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για μια εβδομάδα, ώστε να απασχολούνται τα παιδιά και να ψάξουμε όλοι μαζί κάποιο σχολικό κτίριο να μετεγκατασταθούν οι μαθητές ώστε να μη χάσουν μαθήματα».

Σε απελπισία βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνουν τα μαθήματα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. «Το κτίριο έχει πάρα πολλές φθορές και χρήζει ανακαίνισης. Κουζίνα δεν υπάρχει, οι τουαλέτες βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο χωρίς στέγαστρο. Είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να πάρουν κάποια απόφαση οι ιθύνοντες από το να χάσουν δύο εβδομάδες τα παιδιά μάθημα» αναφέρει η κυρία Νάνου, μητέρα δύο μαθητών του σχολείου και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η ίδια φοβάται για την ασφάλεια των παιδιών της και, παρά τις υποσχέσεις του δήμου, που δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες έως την Κυριακή του Θωμά, διατηρεί τις επιφυλάξεις της. «Δεν ξέρω αν θα επιτευχθεί, κι αν ναι υπάρχει και το θέμα της σεισμικότητας. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ παλιό κτίριο και κανείς δεν ξέρει πλέον αν θα είναι ασφαλές σε περίπτωση σεισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα