Λάρισα: Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Λάρισα: Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ13.05.2019Περιφέρεια

Η «δημοκρατία» έχει αναφερθεί εκτενώς στο καμένο κτίριο που χρησιμοποιείται ως ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στη Λάρισα. Η περίεργη υπόθεση έχει, όμως, και νέα επεισόδια.

Συγκεκριμένα, το

Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων έκρινε ότι το συγκεκριμένο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου, που έχει νοικιαστεί από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και το Aegean College, πληροί τις... προϋποθέσεις για να φιλοξενεί σπουδαστές.

Η απόφαση βασίστηκε στην προσωπική άποψη (!) ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ούτε σε μελέτη ούτε καν σε εξουσιοδοτημένο από το κράτος οργανισμό. Αγνόησαν έτσι τις δύο πραγματογνωμοσύνες του ΤΕΕ, που ήταν «καταπέλτης», και ουσιαστικά έκριναν το συγκεκριμένο κτίριο ακατάλληλο.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον πώς αγνοούνται οι αρμόδιοι και οι εμπεριστατωμένες εκθέσεις για ένα τέτοιο θέμα δημόσιας υγείας. Ουδείς ασχολείται με το ότι το κτίριο κάηκε όχι μία, αλλά δύο φορές; Κανείς δεν έλαβε υπόψη ότι δεν εφαρμόσθηκε -ως είθισται- ο κανονισμός επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.); Γιατί τέτοια αδιαφορία; Και, σε τελική ανάλυση, τι θα κάνει το υπουργείο Παιδείας για αυτό το μεγάλο θέμα; Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο και όχι από τοπικές επιτροπές, που ανήκουν στους δήμους, ειδικά προ των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα