Κυβίστηση... δεύτερη φύσις για τον Αδωνι!

Κυβίστηση... δεύτερη φύσις για τον Αδωνι!01.04.2018Πρόσωπα

Τι έλεγε προτού καταφέρει από βουλευτής του ΛΑΟΣ να γίνει αντιπρόεδρος ο μέγας υβριστής της Νέας Δημοκρατίας και όλων των κορυφαίων στελεχών του κόμματος

Aν υπήρχε βραβείο Νόμπελ για την κυβίστηση, είναι βέβαιο ότι για αιώνες θα αποδιδόταν στον Αδωνι Γεωργιάδη χωρίς κανένας σε παγκόσμιο επίπεδο να του αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία. Ο Αδ. Γεωργιάδης, πιστός στο δόγμα του Αμερικανού κωμικού Γκράουτσο Μαρξ,

που έλεγε «αυτές είναι οι αρχές μου, κι αν δεν σου αρέσουν... εντάξει, έχω κι άλλες», κατάφερε να αναρριχηθεί στην πολιτική και από βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέγας υβριστής της Ν.Δ. και όλων των κορυφαίων στελεχών της, μηδέ εξαιρουμένου του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι σήμερα αντιπρόεδρός της. Από τη φαρμακερή γλώσσα του δεν έχει γλιτώσει ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, στο όνομα του οποίου ο αντιπρόεδρος σήμερα πίνει νερό στο όνομά του.

■ «Τσίρκο», «ντροπή της Δεξιάς», «κλέφτες» και «ψεύτες»
Ας θυμηθούμε τι ήταν η Ν.Δ. για τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, που δεν παρέλειπε να την τσουβαλιάζει με το ΠΑΣΟΚ. Ελεγε ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Οποιος από εδώ και εμπρός στις επόμενες εκλογές ψηφίσει είτε ΠΑΣΟΚ είτε Ν.Δ. διά της ψήφου του νομιμοποιεί την κλοπή δημόσιου χρήματος. Κανένας πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να πηγαίνει πλέον στην κάλπη υποκρινόμενος ότι δεν ξέρει πως αυτά τα δύο κόμματα είναι κλέφτες και ψεύτες». Σε εκπομπή τηλεπωλήσεων τον Απρίλιο του 2011 χαρακτήριζε τη Ν.Δ. «ντροπή της Δεξιάς» και «γελοίο τσίρκο».

■ Ο «μεγαλύτερος καραγκιόζης» με «πολιτική σκέψη νηπίου»
Ο σαμαρικός Αδωνις Γεωργιάδης, με θητεία στην Πολιτική Ανοιξη του Σαμαρά, έλεγε ως βουλευτής του ΛΑΟΣ: «Αν νομίζει ότι θα αυτοδιαλυθεί ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αν νομίζει ότι ξαφνικά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ θα φύγουν όλοι να ακολουθήσουν τον μέγα ηγέτη Αντώνη Σαμαρά, αν νομίζει ότι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ θα πάνε να ψηφίσουν Ν.Δ. επειδή εξελέγη ο Σαμαράς αρχηγός, προφανώς ο άνθρωπος έχει πολιτική σκέψη νηπίου». Και γιατί τα έλεγε αυτά; Διότι «τον κ. Σαμαρά τον θεωρώ τον μεγαλύτερο καραγκιόζη που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια».

■ «Κωλοτούμπα» και «ξεπούλημα»
Τελευταία ο Γεωργιάδης έχει το θράσος να εμφανίζεται σχεδόν συνομιλητής του Καραμανλή και να προβαίνει σε ύμνους, ξεχνώντας ότι τον αποκαλούσε «κλέφτη» και μάλιστα τον εξομοίωνε με τον Σημίτη, και όλα αυτά τα έλεγε σε αντίστοιχου επιπέδου εκπομπές που παρουσίαζε ο Βασίλης Λεβέντης. Ελεγε, λοιπόν, για το Βουκουρέστι το 2008: «Αυτή η απίστευτη υποχώρηση, για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά έκφραση, αυτή η απίστευτη κωλοτούμπα του Μακεδόνος -τρομάρα του- πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπαίνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία». Βεβαίως, η άποψη Γεωργιάδη για την πενταετία Καραμανλή ήταν η άποψη που εκφράζει και σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο Αδωνις Γεωργιάδης αντιδικούσε τον Σεπτέμβριο του 2009 με τον Κωστή Χατζηδάκη (αμφότεροι σήμερα αντιπρόεδροι της Ν.Δ.), αποκαλώντας τον «νεοφιλελεύθερο», και σημείωνε, στηρίζοντας την προπαγάνδα που έφερνε τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία, ότι «κλείσανε τη Βουλή και η τελευταία πράξη της Βουλής ήταν 20.000 ρουσφέτια», χωρίς να ξεχνάει μάλιστα να χαρακτηρίσει «απίστευτη μπαρούφα» τη στρατηγική της «ήπιας προσαρμογής» του Καραμανλή.

■ Ψήφισα το Μνημόνιο γνωρίζοντας ότι θα μας καταστρέψει
Ο κατάλογος είναι μακρύς και ατελείωτος. Ολα αυτά ανήκουν στα «κατά συνθήκη ψεύδη» του κ. Γεωργιάδη για να δικαιολογεί τα πάντα με την ίδια ευκολία που «τα γυρνάει». Ο κ. Γεωργιάδης, που αποκαλούσε «κλέφτη» τον Σημίτη, αργότερα καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι που ένα από τα «ορφανά» του, ο Γιάννης Στουρνάρας, τον αποκαλούσε «Αδωνι, θεέ» για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ηταν η εποχή που περηφανευόταν ότι είναι ο μνημονιακότερος υπουργός και ότι δεν ανεχόταν να του κλέψει τη «δόξα» των απολύσεων ο Τόμσεν. Ωστόσο, από τα μαργαριτάρια που κατά καιρούς έχει εκστομίσει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αυτό που δείχνει τον κυνισμό του πολιτικού ανδρός είναι αυτό που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή («Τα καρντάσιανς») ερωτηθείς για το αν έχει πει ποτέ ψέματα. «Τις πρώτες μέρες του Μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος από ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Ελεγα ότι θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν καταστροφή» απάντησε!

«Βαθύπλουτος γόνος», «λαϊκιστής» και αιχμές για Siemens για τον Κυριάκο

Τι ήταν ο Μητσοτάκης για τον Αδωνι προτού γίνει «μεταρρυθμιστής» και «επόμενος πρωθυπουργός»; Υπάρχουν δύο πολύ χαρακτηριστικές αναφορές του. Η μία σε πιο ελαφρά εκδοχή έχει γίνει από το βήμα της Βουλής. Ο ρήτορας Αδωνις αγορεύει: «Βεβαίως, αν είσαι βαθύπλουτος γόνος μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες, γιατί προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζεται να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους, άρα δεν έχεις ανάγκη για οτιδήποτε όσον αφορά τη λύση των πραγματικών προβλημάτων της ζωής». Και μιλούσε για «λύσεις λαϊκίστικες, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη». Εκεί, όμως, που είχε παίξει τα ρέστα του ο αντιπρόεδρος ήταν όταν το 2011 ο Μητσοτάκης παραιτούνταν από προνόμια και επιδόματα για τη συμμετοχή του στις επιτροπές της Βουλής και επέστρεφε το βουλευτικό αυτοκίνητο.

Αφιέρωμα ολόκληρο γεμάτο ειρωνείες αποτέλεσε εκπομπή τηλεπωλήσεων του Αδωνη: «Δεν αντέχω. Είναι υπεράνω των δυνάμεών μου να μην κάνω ένα σχόλιο ως προς τη γενναία αυτή προσφορά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την απόδοση του βουλευτικού του αυτοκινήτου και των αποδοχών του από τις επιτροπές. (...) Την άλλη εβδομάδα σκοπεύω να κάνω και εγώ μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και να διαθέσω το βουλευτικό μου αυτοκίνητο προς χρήση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης να δώσω και τις όποιες αποδοχές από τις επιτροπές στον αξιότιμο αυτό συνάδελφο. Θα μου πείτε, γιατί το κάνω; Δεν δέχομαι, κυρίες και κύριοι, ένας τόσο ικανός συνάδελφος, ένας τόσο άξιος συνάδελφος να πηγαίνει με τα πόδια στις υποχρεώσεις του, δεν μπορώ να δέχομαι ότι έχει κάνει αυτή τη θυσία για τον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης και θα κινείται με τα πόδια, και εγώ θα έχω αυτοκίνητο. Θα δώσω λοιπόν το αυτοκίνητό μου στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να μπορεί να κάνει το άξιο κοινοβουλευτικό του έργο όσο καλύτερα μπορεί, αυτός ο σπουδαίος κοινοβουλευτικός άνδρας, ο οποίος πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Ιδιαίτερα δε ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί και μια οικογένεια την οποία τόσες πολλές δεκαετίες τόσα προσέφερε στον τόπο, χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε σχέση τους με οποιαδήποτε εταιρία ιδιωτική ή οποιαδήποτε άλλη, πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους, καταστρεφόμενη η περιουσία τους από την εμπλοκή τους εις το ελληνικό πολιτικό σύστημα...»

Keywords
Τυχαία Θέματα