Κυριακές: Ανοιξε θέμα χωρίς λόγο

Κυριακές: Ανοιξε θέμα χωρίς λόγο27.08.2019Πρόσωπα

Αδωνις Γεωργιάδης: «Το ζήτημα έχει ρυθμιστεί επαρκώς επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε τώρα»

Κατηγορηματικά διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες για πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Θεωρώ ότι το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί ήδη επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει

κανένας λόγος να ανοίξουμε τώρα αυτό το ζήτημα» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως «η κυβέρνηση στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς, και δεν πρόκειται να βάλει μια “βόμβα” στα θεμέλια αυτής της “συμφωνίας” που έχει μαζί τους».

Με την ίδια απορία υποδέχθηκε το δημοσίευμα των «Νέων» και ο εμπορικός κόσμος, αποδυναμώνοντας την ισχύ της πληροφορίας, η οποία δεν φαίνεται να βασίζεται κάπου.

Στη δική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, που θέλει την απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές να μπαίνει εμβόλιμη περίπου στο τέλος του καλοκαιριού και πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Φέτος, το θέμα επανέρχεται με “πληροφορίες'' που δημοσιεύονται σήμερα και αναπαράγονται σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Αν δεν πρόκειται για απλή προσπάθεια ανακάλυψης “ειδήσεων'', που τον μήνα Αύγουστο είναι συνήθως λιγότερες, τότε πρόκειται για απόπειρα ορισμένων κύκλων να αναθερμάνουν ένα ζήτημα, στο οποίο έχει γυρίσει την πλάτη της η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας».

Ξεκαθάρισμα

Υπογράμμισε δε ότι η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, που χαρακτήρισε επαρκές το ισχύον πλαίσιο ρύθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και ξεκαθάρισε ότι η απελευθέρωση δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της κυβέρνησης, καλύπτει απόλυτα τις θέσεις της ΕΣΕΕ και του ελληνικού εμπορίου.

«Για τον εμπορικό κόσμο της χώρας είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση που στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς δεν πρόκειται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας που έχει μαζί μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακές, Ανοιξε,kyriakes, anoixe