Κερδίζουν τα δώρα οι συνταξιούχοι

Κερδίζουν τα δώρα οι συνταξιούχοι09.10.2018Πρόσωπα

Απόφαση-βόμβα του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης

Παράνομη η κατάργησή τους από το 2012 με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Τα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν

Ο πρώτος που δικαιώθηκε παίρνει πίσω 11.184 ευρώ!

Η Θέση μας: Η κατάρρευση της Δημόσιας Τάξης

Διαβάστε επίσης:

►Εισφορές σοκ για 220.000 επαγγελματίες►Κατά μέτωπο επίθεση στην Ε.Ε. από Λεπέν και Σαλβίνι!►Απίστευτη βεβήλωση! Αγνωστοι ( ; ) γκρέμισαν τον σταυρό-σύμβολο
της Λέσβου, που ενοχλούσε τις ΜΚΟ►Ο Ζάεφ κατέθεσε τροπολογίες για τις αλλαγές στο Σύνταγμα►Αυστριακοί προκαλούν τους κατοίκους της Νάξου►Μεθυσμένος ρεζίλεψε (!) την Τροχαία και τη Βουλή

Ρεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος

Παράνομη έκρινε, με απόφαση «βόμβα», το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την κατάργηση των «κουρεμένων» δώρων (400 ευρώ δώρο Χριστουγέννων και από 200 ευρώ το δώρο Πάσχα και το καλοκαιρινό επίδομα), καθώς και τις περικοπές που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με τους πρώτους μνημονιακούς νόμους, ανοίγοντας τον δρόμο σε χιλιάδες «απομάχους της εργασίας» για ευρύτερες δικαστικές διεκδικήσεις. Αν και είναι δεδομένο ότι από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα ασκηθεί έφεση, ο συνταξιούχος που προσέφυγε και κέρδισε σε πρωτόδικο επίπεδο δηλώνει στη «δημοκρατία» ότι θα συνεχίσει μέχρι την τελική δικαίωσή του.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), στην ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται ότι «με την υπ’ αριθμ. 3037/2018 απόφαση, το δικαστήριο θεωρεί ότι παράνομα κόπηκαν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης του νόμου 4093/12, καθώς και η περικοπή στη σύνταξη του νόμου 4093/12 και του 4051/12». Συγκεκριμένα, με βάση τη δικαστική απόφαση, στον συνταξιούχο Οδυσσέα Τσολογιάννη, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως τις 23 Ιουλίου 2015 (αναδρομικά τριετίας), από τον ΕΦΚΑ πρέπει να καταβληθούν 5.139,3 ευρώ για τις περικοπές στη μηνιαία σύνταξη γήρατος και 1.500 ευρώ για τα επιδόματα δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα), που δεν του καταβλήθηκαν, και 50 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη. Επίσης, στον κ. Τσολογιάννη πρέπει από το ΕΤΕΑΕΠ να επιστραφούν 4.445,27 ευρώ για τις περικοπές στην επικουρική σύνταξή του και 50 ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.



Αν και είναι βέβαιο ότι από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα ασκηθεί έφεση, ο εν λόγω συνταξιούχος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή του. Οπως δήλωσε στη «δημοκρατία» ο Οδυσσέας Τσολογιάννης, «μέχρι να πεθάνω (σ.σ.: κάτι το οποίο, όπως φαίνεται, θα ικανοποιούσε τους κυβερνώντες με βάση τα πρόσφατα λεγόμενά τους) θα προσπαθώ να δικαιωθώ. Για τον λόγο αυτόν, σύντομα θα υποβάλω και άλλη αγωγή, διεκδικώντας και τις περικοπές της τελευταίας τριετίας» (από τα μέσα του 2015 μέχρι σήμερα).

Keywords
Αναζητήσεις
κερδιζουν τα δωρα οι συνταξιουχοι
Τυχαία Θέματα