Κάτι... μυρίζει στην Επιχείρηση Διανομής Αερίου

Κάτι... μυρίζει στην Επιχείρηση Διανομής Αερίου29.07.2019Οικονομία

Μπάχαλο στη θυγατρική της ΔΕΠΑ, με τεράστιες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη δικτύων σε 18 πόλεις

Ρεπορτάζ
Φώτης Κόλλιας

Eικόνα αποσύνθεσης στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) μεταφέρουν στελέχη του ομίλου της κρατικής ΔΕΠΑ, στην οποία ανήκει η εταιρία.

Οπως υποστηρίζουν,

το πρόβλημα με τις τεράστιες καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη των δικτύων, ώστε να φτάσει το φυσικό αέριο σε 18 πόλεις της χώρας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Η διοίκηση της ΔΕΔΑ φαίνεται πως αδυνατεί να υποστηρίξει τη σύνθετη προσπάθεια για την επέκταση του φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οπως υποστηρίζουν στελέχη της, έχουν ενοικιαστεί γραφεία εδώ και έναν χρόνο σε πόλεις της περιφέρειας, όπως οι Σέρρες και η Λαμία, που παραμένουν κλειστά, αν και η λειτουργία τους είναι απαραίτητη, καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν υποδομές φυσικού αερίου.

Επιπλέον, καθυστερούν οι τεχνολογικές υποδομές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανάπτυξη της εταιρίας, ενώ έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις διοικητικού προσωπικού.

Η μη στελέχωση και η μη λειτουργία περιφερειακών γραφείων σε πόλεις όπου λειτουργούν δίκτυα διανομής αερίου δημιουργούν «τραγικές ελλείψεις στην ασφαλή λειτουργία των δικτύων και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, καθώς και στην ικανοποίηση νέων αιτήσεων σύνδεσης στις πόλεις αυτές».

Αντ’ αυτού, η διοίκηση της ΔΕΔΑ προτίμησε να προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη που είχαν στενές σχέσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή δημιουργούσε ευρύχωρα «ψυγεία» για παλαιότερα 

στελέχη που είχαν εμπειρία η οποία θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Στον όμιλο της ΔΕΠΑ θεωρούν πως η απουσία ρεαλιστικού εμπορικού και επιχειρησιακού σχεδίου στην θυγατρική ΔΕΔΑ επιτείνει τα προβλήματα.

Προσθέτουν πως από τις αρχές του καλοκαιριού έπρεπε να υπάρχουν ανάδοχοι στα έργα κατασκευής των δικτύων για τις πρώτες 18 πόλεις της χώρας.

Ομως, μέχρι σήμερα δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί, ενώ καταγράφονται σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη των εμπορικών στόχων της ΔΕΔΑ, δηλαδή στην προσέλκυση του προβλεπόμενου αριθμού πελατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα