Καταγγελία της Ν.Δ. για κοροϊδία με τα νυχτερινά των Ε.Δ.

Καταγγελία της Ν.Δ. για κοροϊδία με τα νυχτερινά των Ε.Δ.23.05.2018ΝΔ

Για προσβολή στην προσφορά των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καταγγέλλει την κυβέρνηση ο τομέας Αμυνας της Ν.Δ.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προς το υπουργείο Οικονομικών για τη συνυπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία καθορίζονται οι όροι καταβολής της νυχτερινής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως αναφέρουν ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Β. Κικίλιας

και ο αναπληρωτής του Α. Δημοσχάκης, η κοινή υπουργική απόφαση έρχεται με έναν χρόνο καθυστέρηση, ενώ οι όροι καταβολής της νυχτερινής αποζημίωσης καθώς και το ανώτατο όριο ωρών σε σχέση με τις εκτελεσθείσες μηνιαίως υπηρεσίες αποτελούν κοροϊδία.

Χαρακτηριστικά, προβλέπεται η αποζημίωση μόνο 12 ωρών για εκτέλεση πέντε και άνω μηνιαίων υπηρεσιών, με το καθαρό ποσό της αποζημίωσης να ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ. Επιπλέον, παραμένει σε αμφισβήτηση η αναδρομική χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων, όπως προβλέπεται από το άρθρο 127 του νέου μισθολογίου. «Τα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μεγάλα, αλλά το αποτέλεσμα μικρό» τονίζουν οι Β. Κικίλιας και Αν. Δημοσχάκης, υπογραμμίζοντας ότι «ο εμπαιγμός και η πολιτική κοροϊδία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να λάβει τέλος. Αξίζουν καλύτερη και πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα