Καταγγελία-σοκ κατά Χουλιαράκη: Αλλαξε τη σύμβαση στην ΕΑΒ

Καταγγελία-σοκ κατά Χουλιαράκη: Αλλαξε τη σύμβαση στην ΕΑΒ18.07.2018Παρασκήνιο

Σε πρωτοφανή παραποίηση εγγράφου, και συγκεκριμένα συλλογικής σύμβασης, με «κούρεμα»...

... παραγράφων θετικού για τους εργαζομένους περιεχομένου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με καταγγελίες και έγγραφα που παρουσίασαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του Σωματείου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της ΓΣΕΕ

και του σωματείου της ΕΑΒ, στις 12 Οκτωβρίου 2017, ανάμεσα στη διοίκησή της και στους εργαζομένους υπεγράφη συλλογική σύμβαση η οποία εστάλη για επικύρωση στο υπουργείο Οικονομικών. Ομως, λίγους μήνες μετά, με την ανάρτησή της στο σύστημα «Εργάνη», οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ διαπίστωσαν ότι, χωρίς να ερωτηθούν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης είχε αφαιρέσει αρκετά από τα θετικά για το προσωπικό της επιχείρησης σημεία της.

Μάλιστα, στο τελικό κείμενο της σύμβασης, που αναρτήθηκε στην «Εργάνη» και το οποίο έδωσαν χθες οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ στη δημοσιότητα, υπάρχουν οι χειρόγραφες σημειώσεις του κ. Χουλιαράκη.

«Είναι μια παράνομη και πρωτόγνωρη ενέργεια» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λάβει απάντηση.

Για τον λόγο αυτόν, το σωματείο έχει καταθέσει αγωγή κατά της διοίκησης της ΕΑΒ. Μέσω της προσφυγής στη Δικαιοσύνη ζητούν να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί ως είχε, προ των παρεμβάσεων Χουλιαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα