«Καμία διαπραγμάτευση» για τους δύο ομήρους

«Καμία διαπραγμάτευση» για τους δύο ομήρους02.04.2018Παρασκήνιο

«Δεν μπαίνουμε σε καμία διαπραγμάτευση οποιουδήποτε τύπου» είπε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και του ενδεχομένου ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε επίσης ότι δεν έχει προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος των δύο στελεχών του ελληνικού Στρατού και η Τουρκία θέλει να αξιοποιήσει το θέμα πολιτικά και διαπραγματευτικά. «Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει

το νομικό πλαίσιο, εντείνοντας τις πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις» είπε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, ενώ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Τουρκία «πηγαίνει στα διεθνή φόρα με συμφιλιωτική ρητορική και μόλις γυρίζει πίσω αλλάζει τακτική».

«Δεν υπονοήσαμε ανταλλαγή»

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας: «Ποτέ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ. δεν υπονοήσαμε ζήτημα ανταλλαγής τους. Δεν υιοθετούμε και δεν συμφωνούμε με τέτοιου είδους απόψεις επ' ουδενί».

Μάλιστα, χαρακτήρισε προσωπική την άποψη που εξέφρασε ο Κώστας Κατσίκης. Η κυρία Παπαδοπούλου είπε επίσης πως δεν υπάρχουν δύο γραμμές στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας «είναι σε απόλυτη συνεννόηση».

Ο Φώτης Κουβέλης, πάντως, τον... χαβά του. Κολλημένος με την «ομηρία», κρύβει πίσω από τη λέξη αυτή κόμπλεξ και φιλοδοξίες. «Η έννοια της ομηρίας είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Εχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας σε συνέντευξή του σε σαββατιάτικο φύλλο. Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, άργησε να καταλάβει τι γίνεται στα ελληνοτουρκικά και από εκεί που δεν έβλεπε «θερμό επεισόδιο» τώρα αναγνωρίζει πως μπορεί να υπάρξει.
«Εκείνο που μπορεί να προκύψει είναι ένα τυχαίο επεισόδιο, το οποίο μπορεί να έχει και τη θερμότητά του. Αλλά αυτό, κατά την εκτίμησή μου, δεν μπορεί να σημάνει γενίκευση της μιας ή της άλλης μορφής» είπε.

Α.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα