Κάλυψη στον Ζάεφ από τον Τζανακόπουλο για το «Μακεδονία» σκέτο

Κάλυψη στον Ζάεφ από τον Τζανακόπουλο για το «Μακεδονία» σκέτο30.01.2019Πρόσωπα

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί η κυβέρνηση μετά το δώρο που έκανε στον Ζόραν Ζάεφ με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως είναι δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν, χθες ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να αναγνωρίσει επί της ουσίας πως επαφίεται στην καλή διάθεση του πρωθυπουργού

των Σκοπίων η τήρηση των συμφωνηθέντων.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο κ. Ζάεφ θα επιδείξει αυτή την καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση και περίοδο απολύτως μεταβατική και εκτιμώ ότι σιγά σιγά όλοι και στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που ο προκλητικός Ζόραν Ζάεφ απτόητος συνεχίζει να μιλάει για σκέτη... «Μακεδονία».

Ανάρτηση

«Ας φέρουμε την Ευρώπη στη “Μακεδονία”» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, ενώ σε άλλη ανάρτησή του, και με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, σημείωσε ότι ο συνομιλητής του «εξέφρασε την υποστήριξή του στην ένταξη της “Μακεδονίας” σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ».

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε το πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ από τους αντιπροσώπους των 29 χωρών-μελών, με το Βερολίνο να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του για την επικύρωση της συμφωνίας-μαχαιριά στη Μακεδονία. Για «γενναία και σωστή απόφαση» έκανε λόγο ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, ενώ η εφημερίδα «FAZ» σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε το θάρρος να παρακάμψει τη... φυλακή της Ιστορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα