Και νέο «άνοιγμα» προς τους Αραβες

Και νέο «άνοιγμα» προς τους Αραβες30.11.2017Πρόσωπα

Μήνυμα ΥΕΘΑ από τη βράβευση στον πρέσβη των Εμιράτων

Τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής στον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Σουλτάν Μοχάμεντ Μαγιέντ Αλ Αλί, απένειμε χθες ο Πάνος Καμμένος σε μία ειδική τελετή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας. Η εκδήλωση είχε συμβολικό

χαρακτήρα, ιδίως μετά όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με το θέμα της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η Ελλάδα και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιθυμούν να έχουν στενές σχέσεις με τις αραβικές χώρες και προσβλέπουν σε συνεργασία στον αμυντικό και τον ευρύτερο οικονομικό τομέα. Σημειώνεται πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά των 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 30, όπως επίσης και για προμήθεια πυρομαχικών από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Οι συνεννοήσεις, μάλιστα, γίνονται μέσω της πρεσβείας και του ακολούθου Αμυνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο εκεί ακόλουθος Αμυνας χειρίστηκε και την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, καθώς στο Ριάντ δεν υπάρχει εκπροσώπηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής απονεμήθηκε στον Σουλτάν Μοχάμεντ Μαγιέντ Αλ Αλί ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, που ελήφθη μετά την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, για «τις όλως εξαιρετικές ενέργειες, δραστηριότητες και πράξεις, που απέβησαν επ’ ωφελεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προήγαγαν το επίπεδο συνεργασίας με τις δυνάμεις των ΗΑΕ και συνετέλεσαν στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα