Και η Ντόρα αδειάζει Γεωργιάδη, Βορίδη

Και η Ντόρα αδειάζει Γεωργιάδη, Βορίδη28.08.2018ΝΔ

Τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι

Υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ. με το Ποτάμι τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, παίρνοντας ταυτόχρονα αποστάσεις από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη και τη ρητορική που χρησιμοποιούν κατά της Αριστεράς.

Η πρώην υπουργός σε συνέντευξή της (Ραδιόφωνο 24/7) και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι, τόνισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές του λαϊκισμού που μας οδήγησαν στην κρίση».

Η τοποθέτηση αυτή, όπως διευκρίνισε η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, είναι προσωπική της, καθώς η Ν.Δ. δεν έχει διατυπώσει θέση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ταυτόχρονα η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι αν και ο στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία, εντούτοις υποστήριξε την κυβερνητική σύμπραξη με το ΚΙΝ.ΑΛ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά, αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής».

Το λεξιλόγιο

Παράλληλα η κυρία Μπακογιάννη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια στα Χανιά, σε συνέχεια του αδειάσματος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Γεωργιάδη και Βορίδη, σημείωσε ότι η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό πολυσυλλεκτικό κόμμα και υπογράμμισε ότι τη μάχη των ιδεών την κερδίζεις με επιχειρήματα, συμπληρώνοντας: «Δεν θα χαρακτήριζα ιδέες της Αριστεράς ελαττωματικές ή προβληματικές. Δεν είναι λεξιλόγιο το οποίο θα χρησιμοποιούσα».

«Ακόμη και να υπήρχε σενάριο συνεργασίας με τη Ν.Δ., που δεν υπάρχει, τέτοιο σενάριο εμένα δεν με περιέχει. Ούτε όμως τον Σταύρο Θεοδωράκη αφορά» απάντησε, από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα