Και 43.000 (!) προσλήψεις στον στρατό του «σουλτάνου»

Και 43.000 (!) προσλήψεις στον στρατό του «σουλτάνου»03.01.2018Παρασκήνιο

Θα ακολουθήσει και νέα ενίσχυση

Την ώρα που οι δανειστές μάς επιβάλλουν σκληρές πολιτικές λιτότητας και περικοπές ακόμα και σε νευραλγικούς τομείς όπως η Αμυνα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αφήνουν την Ελλάδα εκτεθειμένη σε κινδύνους και απειλές, την ώρα που η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου θυμίζει καζάνι που

βράζει, η Τουρκία ενισχύει τον στρατό της κάνοντας 43.000 προσλήψεις προσωπικού!

Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Αnadolu, που επικαλείται στρατιωτική πηγή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα προχωρήσουν εντός του 2018 σε σχεδόν 43.000 προσλήψεις. Το νέο προσωπικό θα περιλαμβάνει 3.755 αξιωματικούς και 5.375 υπαξιωματικούς, ενώ δεν είναι σαφές εάν οι θέσεις θα πληρωθούν με νέους αποφοίτους στρατιωτικών σχολών ή με αποστράτους, γνωστούς, που θα επιστρέψουν στην υπηρεσία.

Χαμηλόβαθμοι

Επιπλέον, θα προσληφθούν 13.213 «ειδικευμένοι» λοχίες και ακόμα 20.595 άτομα, που θα πληρώσουν θέσεις χαμηλότερων βαθμίδων. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από αυτούς θα είναι μάχιμο προσωπικό και πόσοι θα στελεχώσουν διοικητικές υπηρεσίες.
Γεγονός είναι πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, και ιδίως η Αεροπορία, έχουν απολέσει χιλιάδες εργαζομένους λόγω των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, ωστόσο εκτιμάται πως οι απώλειες στο στράτευμα αφορούσαν μόλις 8.500 άτομα. Οπως έγινε γνωστό, το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει και σε νέο κύμα προσλήψεων στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα