Ηχηρή καταδίκη των δηλώσεων μίσους του ραβίνου Φρίζη (που... αποθέωσε ο Αδωνις)

Ηχηρή καταδίκη των δηλώσεων μίσους του ραβίνου Φρίζη (που... αποθέωσε ο Αδωνις)03.01.2018Παρασκήνιο

Η ισραηλινή πρεσβεία «άδειασε» τον ραβίνο Μορντεχάι Φριζή για όσα είπε

Ευθεία και δημόσια απάντηση έδωσε χθες η πρεσβεία του Κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα σε όσους ιδιώτες, εβραϊκού θρησκεύματος, προσπαθούν να προωθήσουν τα προσωπικά συμφέροντά τους, προκαλώντας σύγχυση ότι δήθεν εκπροσωπούν, άμεσα ή έμμεσα, επίσημες θέσεις.

Στην ανακοίνωση της πρεσβείας υπογραμμίζεται ότι «ο ραβίνος

Μορντεχάι Φριζής, ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο YouTube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για τη δική του προσωπική άποψη, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της πρεσβείας».

Ο ραβίνος είχε αποκαλέσει τα μέλη του Ρουβίκωνα «αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρομερούς τυπάκους και τύπισσες» και, σαν να έχει επίσημη ιδιότητα, υποστήριξε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τούς έχουν «φακελωμένους». Οι δηλώσεις του ραβίνου έγιναν, αν και είχε ήδη επίσημα ανακοινωθεί ότι η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν-Αμπα, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ευχαριστώντας τον «για τη γρήγορη αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την επίθεση» και μεταφέροντάς του αίτημα της κυβέρνησής της για τη σύλληψη των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον ραβίνο, κατά καιρούς ακόμα και ερευνώμενοι για διάφορα -πάσης φύσεως- εγκλήματα έχουν προσπαθήσει να παρουσιάσουν την ψευδή εικόνα ότι αποτελούν θύματα ρατσισμού λόγω του εβραϊκού θρησκεύματός τους. Εχουν φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξουν ότι οι ελληνικές Αρχές (στην πραγματικότητα επιτελούν απλώς το έργο τους) ακολουθούν πρακτικές των ναζί επί Κατοχής!

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα».

Λίγο μετά την ανάρτηση του βίντεο του ραβίνου στο YouTube πρόλαβε και το ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας μάλιστα: «Απλά άψογος»! Οταν είδε τις επίσημες αποδοκιμασίες που ακολούθησαν, διέγραψε την ανάρτηση...

Keywords
Τυχαία Θέματα