«Ισχυρή εντολή για μικρότερα πλεονάσματα»

«Ισχυρή εντολή για μικρότερα πλεονάσματα»04.07.2019ΝΔ

Ο Κυριάκος συνέδεσε την αυτοδυναμία στις εκλογές με τη δυνατότητά του για καλύτερη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε.

Aρνήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι υπάρχει σχέδιο για πιστοληπτική γραμμή στήριξης εκ μέρους της κυβέρνησής του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές. «Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα» ήταν η απάντηση του

προέδρου της Ν.Δ. σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha, κλείνοντας το θέμα που άνοιξε με σχετική δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε για ακόμη μία φορά ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, καθώς -όπως είπε- η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με σταθερότητα και με προοπτική τετραετίας. «Η μόνη σίγουρη λύση σήμερα για τον τόπο είναι μια ισχυρή εντολή στη Ν.Δ.» ανέφερε.

«Η εντολή που ζητάω είναι και εντολή για διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Για να μπορέσουμε να τους πείσουμε για τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Ηδη πείθουμε τις αγορές. Το δεκαετές είναι κοντά στο 2%. Κι αυτό κάτι λέει» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον παροχές το 2019 και ότι οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν από τις αρχές του 2020, χαρακτήρισε λάθος την πολιτική επιδομάτων και τόνισε την ανάγκη εξορθολογισμού του πλαισίου δαπανών σε μια σειρά από τομείς του δημόσιου τομέα.

Για τις Πρέσπες

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «η Ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είπε “όχι'', απειλώντας με βέτο, όταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε “ναι''. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι δε επιστολές που είδαν το φως αυτές τις μέρες ήταν γνωστές και δημοσιευμένες στον Τύπο από το 2005. Σημασία έχει τι έγινε, και αυτό που έγινε ήταν ότι το 2008, κάτω από αφόρητες πιέσεις, η κυβέρνηση είπε ότι “δεν μπορούμε να υπογράψουμε τη συμφωνία''. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας δεν εξήγησε ποτέ γιατί αυτή η σπουδή να κλείσει το ζήτημα».

«Ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν απάντησε σε σχόλια ότι πίσω από τη συμφωνία κρύφτηκε μια άλλη συναλλαγή - π.χ. ο κ. Γιούνκερ το 2015 είχε θέσει θέμα, αφήνοντας βάσιμα υπονοούμενα ότι ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια. Πλέον, δεν αφήνει η ίδια η συμφωνία περιθώρια μονομερούς καταγγελίας από τη στιγμή που κυρώθηκε. Τώρα καλούμαστε να μαζέψουμε τα σπασμένα».

Oσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν θα δεχθούμε τουρκική γεώτρηση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», προσθέτοντας: «Υπάρχουν πολλές επιλογές που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν εκτιμώ, όμως, ότι θα έχουμε τέτοια εξέλιξη». Σημείωσε, πάντως, πως «πρέπει η πολιτική ηγεσία να είναι έτοιμη για το χειρότερο και να προετοιμάζεται για το καλύτερο». Προανήγγειλε ότι «θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16» και πως θα εξετάσει πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε επίσης γνωστό ότι η αρμοδιότητα των φυλακών θα μεταφερθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να ενισχύσει την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα