ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 23/06/2020

➥ Όσοι σχεδίασαν, πρότειναν και ενέκριναν τη διαφήμιση των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος που βλέπετε στη φωτογραφία πρέπει να παρασημοφορηθούν σε ειδική τελετή, περνώντας κάτω από αψίδα με σαλάμια, από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Μασούτης, ΕΛΟΜΑΣ, My Market, Κρητικός και Γαλαξίας!

➥ Όσοι σχεδίασαν, πρότειναν και ενέκριναν τη διαφήμιση, που αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα,

όπου εμφανιζόταν ένας εντελώς «νιάου» μουσάτος, που προσπαθούσε να το παίξει Τίνκερμπελ με ένα κοριτσάκι αγκαλιά, τελικά κάνουν καλή δουλειά αλλά για τις λιανικές των ανταγωνιστών του Βασιλόπουλου.

➥ Το σύνθημα της καμπάνιας «ΑΒ – Για ό,τι θέλεις να είσαι» είναι σαφές. Αυτό που είσαι (άνδρας) μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε ό,τι θέλεις να είσαι (Τίνκερμπελ – εικόνα Νο 2) και γι’ αυτό εμείς στο σούπερ μάρκετ σού τρεσάρουμε φωτό με μια νεραϊδοστόλιστη μουσάτη μουσίτσα και σου κλείνουμε το μάτι.

➥ Είναι προφανές ότι οι δικαιωματικού τύπου καμπάνιες δεν στοχεύουν στις πωλήσεις αλλά στην εναρμόνιση των στρατηγικών των πολυεθνικών εταιριών όσον αφορά τα πρότυπα που προωθούν.

➥ Είναι επίσης προφανή τα πρόσφατα παραδείγματα εταιριών που επιτέθηκαν μέσω των διαφημίσεών τους στα παραδοσιακά οικογενειακά μοντέλα και υπέστησαν μεγάλες οικονομικές βλάβες.

➥ Κοινωνική μηχανική και κατασκευή νέων κοσμοειδώλων λέγεται η παρουσίαση της αληθινά αηδιαστικής εικόνας (με τον μουσάτο, που έχει βαφτεί σαν την Πίπη Φακιδομύτη στους αρραβώνες της) ωσάν να είναι ωραία.

➥ Τα σχόλια των χρηστών του twitter κάτω από τη σχετική ανάρτηση του Βασιλόπουλου είναι αιχμηρότατα και πολλά αναγκάστηκαν να τα κρύψουν οι διαχειριστές του λογαριασμού.

➥ Ακόμα ηχηρότερο σχόλιο, όμως, μπορεί να είναι η έμπρακτη επίδειξη της διαφωνίας με τέτοια διαφημιστικά κόλπα μέσω της προτίμησης άλλων καταστημάτων. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…
π

Keywords
Τυχαία Θέματα