Η αποτυχία της Δικαιοσύνης

Ο μέχρι πρότινος άγνωστος στους πολλούς και γνωστός σε λίγους Σάμπυ Μιωνής έχει γίνει η… φίρμα του φιάσκο της Προανακριτικής για το σκάνδαλο της Νοvartis.

Η Προανακριτική εξελίχθηκε σε φιάσκο διότι χειραγωγείται από πολιτικούς που προσπαθούν να ισχυριστούν ότι σκάνδαλο δεν… υπάρχει αλλά υπάρχουν μόνο «δόλιοι» άνθρωποι που μίλησαν περί σκανδάλου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί που ερεύνησαν και αποκάλυψαν στοιχεία για το σκάνδαλο της Νοvartis δαιμονοποιούνται από εκείνους που προσπαθούν να αντιστρέψουν την αληθινή εικόνα και έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Οι

βιαστές της αλήθειας έφτασαν σε τέτοιο σημείο απελπισίας, ώστε «κρεμάστηκαν» πάνω σε αυτή τη σκοτεινή φιγούρα, που κινείται συνήθως στην γκρίζα ζώνη της πολιτικής, το όνομά του φιγουράρει σε λίστες τύπου Λαγκάρντ και σχετίζεται με διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου που θέλουν να «παρκάρουν» με διακριτικό τρόπο χρήμα στο εξωτερικό.

Όμως η χώρα μας δεν μπορεί να πάει μπροστά με μαϊντανούς της παρακμής και η Δικαιοσύνη φέρει βαρύτατες ευθύνες που η περίπτωση του αριβίστα Μιωνή δεν έχει βρει τις απαντήσεις που προβλέπει ο νόμος. Είναι απορίας άξιον πώς έχει δοθεί η ευκαιρία σε αυτόν τον άνθρωπο να συναντάται με υπουργούς, να ζητάει… εξυπηρετήσεις -μεταξύ αυτών και τα στοιχεία των Αμερικανών πρακτόρων του FBI που τον ερευνούν, λέγοντας ότι θέλει να «σκοτώσει» στις ΗΠΑ την έρευνα που τον αφορά- και να ηχογραφεί συζητήσεις εν αγνοία των συνομιλητών του.

Επιπλέον, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κάποιος πώς είναι δυνατόν το Ισραήλ να επιτρέπει σε έναν απίθανο τύπο σαν τον Μιωνή να το… παίζει μεγαλοπαράγοντας και περίπου κρατικός διαμεσολαβητής.

Από πού κι ως πού είναι δυνατόν να ανέχεται ένα ομολογουμένως σοβαρό κράτος κάθε Μιωνή να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στο εξωτερικό, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα να δημιουργείται σε μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης η εντύπωση ότι οι μπίζνες του Μιωνή είναι κρατικές υποθέσεις του Ισραήλ!

Κάποια στιγμή και οι Αρχές του Ισραήλ πρέπει να ασχοληθούν με το εν λόγω πρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα