ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 19/05/2020

➥ Αν είχαμε αντιπολίτευση (που δεν έχουμε), θα της χαρίζαμε μια συμβουλή: Ο Κώστας Μπακογιάννης πρέπει να αφήνεται ανενόχλητος να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα. Με δυο τρεις πρωτοβουλίες του μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση του μπαρμπούλη του, έτσι, για πλάκα, ως προθέρμανση για τις επόμενες αναμετρήσεις του.

➥ Μόνο την περίοδο του αλυσοδέματος της κοινωνίας με τα δεσμά του φόβου και των απαγορεύσεων για τον κορονοϊό έχει κάνει δυο απίθανες «ομορφιές» (που ‘λεγε κι ο ασυναγώνιστος «Λε-Πα»):

➥ Τη μια, ανέβασε την Πρωτοψάλτη στην καρότσα φορτηγού και την περιέφερε στο Μαξίμου, ενώ

οι χριστιανομάχοι του Κούλη είχαν απαγορεύσει ακόμα και την περιφορά του Επιταφίου. Έτσι βγήκε το ευφυολόγημα «ο κορονοϊός με ψάλτη κολλάει, με Πρωτοψάλτη δεν κολλάει».

➥ Την άλλη ο θεσπέσιος Κώστας, που κάνει αυτό το υπνωτιστικό, σχεδόν ανεπαίσθητο «σλουρπ» την ώρα που μιλάει, εγκαινιάζει την πλατεία Ομονοίας με τα παλιοσίδερα στη μόστρα, που είναι -καθώς λένε οι ειδικοί- «έργο τέχνης».

➥ Και την ώρα που ο Χαρδαλιάς μανουριάζει με το αν θα είναι πέντε ή έξι οι καθήμενοι ανά τραπέζι στις καφετέριες, που δεν έχουν ανοίξει ακόμα, στην Ομόνοια έγινε το «έλα να δεις» από κόσμο.

➥ Ετι δε, στις φωτογραφίες βλέπετε τους «Έλληνες» από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές που χαίρονται την αναπλασθείσα πλατεία Ομονοίας…
π

Keywords
Τυχαία Θέματα